Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξανθός: Τα σκάνδαλα στην Υγεία έχουν πολιτική ευθύνη και ηθικούς αυτουργούς

Ξανθός: Τα σκάνδαλα στην Υγεία έχουν πολιτική ευθύνη και ηθικούς αυτουργούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα σκάνδαλα έχουν πολιτική ευθύνη και ηθικούς αυτουργούς»,τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Ξανθός από τη Βουλή προσθέτοντας ότι «δεν θέλουμε να ενοχοποιήσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας όπως γίνονταν στο παρελθόν».

Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «η συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης, για την «ηθικοποίηση» του συστήματος Υγείας.

«Κάνατε την δημόσια περίθαλψη παράρτημα του κομματικού και πελατειακού σας κράτους και ξέρουμε πολύ καλά πως γίνονταν οι διορισμοί και οι αναθέσεις στους εργολάβους που προσπαθούμε να απομακρύνουμε από τα νοσοκομεία» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Κάνουμε αυτή την συζήτηση, επειδή η ηθικοποίηση του συστήματος Υγείας είναι στοιχείο ενός ευρύτερου πολιτικού σχεδίου, που θέλει καθολική κάλυψη των πολιτών, προτεραιότητα στην δημόσια περίθαλψη, αναδιοργάνωση του ΕΣΥ με επίκεντρο την πρωτοβάθμια φροντίδα, εξυγίανση στον τομέα των φαρμάκων και των προμηθειών και κυρίως σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων. Αυτό είναι το πολιτικό σχέδιο, το οποίο υπηρετούμε και η προσπάθεια αυτή είναι οργανικό στοιχείο του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σήμα στην κοινωνία, ότι δεν υπάρχει «ομερτά» και συγκάλυψη, ότι δεν έχει κανένα λόγο να δίνει την αίσθηση ότι παρέχει ασυλία σε απαράδεκτες συμπεριφορές του παρελθόντος.

Όπως προσέθεσε ο Αν.Ξανθός, έχει εκτιμηθεί η επίπτωση αυτής της περιόδου ασυδοσίας, έλλειψης μηχανισμών ελέγχου, προκλητής σπατάλης, διαφθοράς, συναλλαγής με συμφέροντα και φυσικά εκμετάλλευσης των αρρώστων και με οικονομικούς όρους.

“Θα κάνουμε αυτή την προσπάθεια για να θωρακίσουμε το σύστημα”

«Θα κάνουμε αυτή την προσπάθεια για να θωρακίσουμε το σύστημα, να εντοπίσουμε τους μηχανισμούς που μπορούσαν να παρεμβαίνουν στην νομοθέτηση, να επηρεάζουν τις πολιτικές επιλογές, να εξυπηρετούν συμφέροντα» εξήγησε ο ίδιος.

Απέναντι στις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι η Εξεταστική Επιτροπή αξιοποιείται σαν επικοινωνιακό εργαλείο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ο κ. Ξανθός απάντησε πως δεν είναι «εργαλειακή η χρήση της διαφθοράς, ούτε μας ενδιαφέρει η σκανδαλολογία».

«Μας ενδιαφέρουν τα μέτρα εφαρμοσμένης πολιτικής, για να πείσουμε τους πολίτες ότι αυτή η περίοδος έκλεισε οριστικά ότι υπάρχουν μηχανισμοί και θεσμοί, που εγγυώνται από δω και πέρα την χρηστή διαχείριση των λιγοστών πόρων που έχει αυτή την περίοδο η πατρίδα μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός.

«Στους 25 διοικητές βρήκατε και 4 του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό σημαίνει αποκομματικοποίηση του συστήματος υγείας. Αυτούς τους 4 δεν τους προσέλαβε η κυβέρνηση αλλά ειδική επιτροπή και επιλέξαμε αυτούς που έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά στη διοίκηση υγείας και εργάζονται ήδη στο χώρο της υγείας« πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, συνέστησε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτή τη φάση αυτοσυγκράτηση, χαμηλούς τόνους και όχι λεονταρισμούς, ενώ κάλεσε να επιδειχθεί ωριμότητα για την προστασία κυρίως της κοινωνίας, αλλά και του πολιτικού κόσμου και της δημόσιας ζωής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...