Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεωργιάδης: Με την εξεταστική θα αναδειχθεί το έργο μου στο υπουργείο Υγείας

Γεωργιάδης: Με την εξεταστική θα αναδειχθεί το έργο μου στο υπουργείο Υγείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ευτυχής» για την εξεταστική στην Υγεία δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διότι, όπως υποστηρίζει, θα αναδειχθεί το έργο του ως υπουργός Υγείας, που μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη και προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις.

Ο πρώην υπουργός Υγείας, βεβαίως, προαναγγέλλει ότι μόλις γίνει κυβέρνηση η ΝΔ θα καταθέσει τη δική πρόταση για Εξεταστική για την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκφράζει βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση θα κλείσει καθώς, όπως ισχυρίζεται, «ο κ. Τσίπρας θέλει πάρα πολύ να μείνει πρωθυπουργός και οι βουλευτές του να μείνουν βουλευτές».

Ερωτηθείς γιατί η ΝΔ μιλάει για 4ο μνημόνιο την ώρα που και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας διαβεβαιώνει ότι «δεν θα υπάρξει άλλο», ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά αφοπλιστικά: «Δεν σημαίνει ότι όταν λέει κάτι ο κ. Σόιμπλε είναι κατ’ ανάγκη σωστό» και υποστηρίζει την άποψη ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ισοδυναμούν με 4ο μνημόνιο.

Επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα των εκλογών, δηλώνοντας ωστόσο ότι «αν ήταν στο χέρι του κ. Τσίπρα δεν θα είχαμε ποτέ ξανά εκλογές στην Ελλάδα».

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εγκαταλείψει εύκολα την εξουσία» και γι΄ αυτό ο ίδιος δεν ήταν υποστηρικτής της θεωρίας της «αριστερής παρένθεσης».

Τέλος, αναφερόμενος στα έργα που εγκαινιάζονται από τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλώνει στο Πρακτορείο ότι «οι αυτοκινητόδρομοί θα είχαν λήξει εδώ και 1,5 χρόνο εάν δεν τους σταματούσε η πρώτη φορά αριστερά», ενώ προσθέτει ότι η εκχώρηση των αεροδρομίων στη Fraport και το Ελληνικό είναι έργα Σαμαρά.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αδ. Γεωργιάδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κύριε Γεωργιάδη, τη Μεγάλη Τετάρτη διεξήχθη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, την χρονική περίοδο 1997-2014. Επειδή είσαστε υπουργός της περιόδου εκείνης τι απαντάτε στην κυβέρνηση;
Είμαι πολύ ευτυχής που γίνεται αυτή η εξεταστική. Θα αναδειχθεί το έργο μου ως υπουργός Υγείας, πόσο μείωσα τη φαρμακευτική δαπάνη και πόσο προχώρησα τις μεταρρυθμίσεις. Σε αντίθεση με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, που αύξησαν τη δαπάνη και έχουν κολλήσει το σύστημα. Και έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάχτυλο. Ο τροχός, όμως, γυρίζει και η πλειοψηφία της Βουλής θα αλλάξει. Θα έρθει εκείνη η ώρα που θα βρεθούν οι ίδιοι απολογούμενοι στον ελληνικό λαό.

Να υποθέσω ότι προαναγγέλλετε Εξεταστική στο χώρο της Υγείας εάν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση;
Μόλις γίνει κυβέρνηση η ΝΔ θα καταθέσουμε πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία. Η ΝΔ δεσμεύεται ότι θα ελεγχθεί η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία.

Να περάσουμε και στην αξιολόγηση. Θεωρείτε λήξαν το «θρίλερ» του κλεισίματος της β΄αξιολόγησης ή πιστεύετε ότι ακόμα όλα είναι ανοικτά;
Είμαι από αυτούς τους πολιτικούς που σταθερά έλεγα, όλους αυτούς τους μήνες, ότι δεν πρέπει να ανησυχείτε και ότι η αξιολόγηση θα κλείσει. Ο κ. Τσίπρας θέλει πάρα πολύ να μείνει πρωθυπουργός και οι βουλευτές του θέλουν πάρα πολύ να μείνουν βουλευτές, ώστε ο μεν πρώτος να τα υπογράψει όλα και οι δε να τα ψηφίσουν όλα. Μπορεί να υπάρχει λίγο ακόμα σίριαλ, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ανησυχία. Η αξιολόγηση θα κλείσει.

Η αντίδραση της ΝΔ αμέσως μετά τη Μάλτα είναι ότι είμαστε μπροστά σε ένα 4ο μνημόνιο. Από τη μεριά του, πρόσφατα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα». Τουτέστιν, αμφισβητείτε τα λεγόμενα Σόιμπλε;
Πρώτον και κυριότερον, δεν σημαίνει ότι όταν λέει κάτι ο κ. Σόιμπλε είναι κατ΄ ανάγκη σωστό. Δεύτερον, ασφαλώς και αυτό που ψηφίζεται τώρα είναι 4ο μνημόνιο, γιατί περιέχει ένα σωρό μέτρα που δεσμεύουν τη χώρα μετά το πέρας του προγράμματος. Όταν δεσμεύεις μία χώρα με συγκεκριμένους νόμους και περικοπές συντάξεων, σε μία εποχή που το πρόγραμμα υποτίθεται έχει λήξει, αυτό δεν είναι νέο πρόγραμμα; Άρα, μην παίζουμε με τις λέξεις. Ναι, είμαστε σε ένα 4ο μνημόνιο, το οποίο μας αμπαλάρεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ. Σόιμπλε, για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους ο καθένας, ως β΄ αξιολόγηση.

Ενόψει της β΄ αξιολόγησης η ΝΔ δηλώνει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους και δεν θα κινηθεί μονομερώς για να αλλάξουν τα όσα συμφωνήθηκαν.
Φυσικά. Το μνημόνιο είναι μία on going διαδικασία. Όλα επαναδιαπραγματεύονται. Αναλόγως τον στόχο που επιτυγχάνεις και αναλόγως των δημοσιονομικών αντιμέτρων που βρίσκεις. Η Νέα Δημοκρατία όσο γρηγορότερα εκλεγεί, τόσο μεγαλύτερα περιθώρια θα έχει για να διορθώσει αυτήν την κακή συμφωνία.

Τι είναι αυτό που θα κάνει τους θεσμούς, σε μία κυβέρνηση ΝΔ, να αλλάξουν τα συμφωνηθέντα;
Το ότι θα αρχίσει να έχει ανάπτυξη η οικονομία γιατί θα γίνονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Σήμερα, η οικονομία έχει ένα τερατώδες πρωτογενές πλεόνασμα του 4%, έχοντας ύφεση ή έστω οριακό αποτέλεσμα. Αυτό είναι καταστροφή. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρέπει να προέρχεται από ύφεση. Πρέπει να προέρχεται από ανάπτυξη. Υπενθυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας θεωρούσε υπερβολικό το πρωτογενές πλεόνασμα του 4,5% που είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση Σαμαρά, όταν η πρόβλεψη ήταν με 3,5% ανάπτυξη και τώρα αυτός πιάνει 4% με ύφεση. Για να καταλάβετε πόσο ζημιά κάνει η παρουσία του κ. Τσίπρα στην εξουσία.

Είστε από αυτούς που επιμένουν στην ανάγκη πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Μετά τη β΄ αξιολόγηση γιατί η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές;
Η κυβέρνηση δεν θα πάει σε εκλογές. Εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Αν ήταν στο χέρι του κ. Τσίπρα, δεν θα είχαμε ποτέ ξανά εκλογές στην Ελλάδα. Τόσο του αρέσει η εξουσία. Όμως, η χώρα χρειάζεται να γίνουν εκλογές. Δεν είπα ποτέ ότι θα τις κάνει η κυβέρνηση.

Μήπως, εν τέλει, έχει «ηττηθεί» η αρχική πρόβλεψη της ΝΔ για αριστερή παρένθεση;
Εγώ προσωπικά δεν έχω μιλήσει ποτέ για αριστερή παρένθεση. Εγώ αντιθέτως, πάντα έλεγα ότι όταν έρθουν στην εξουσία, δεν θα την εγκαταλείψουν εύκολα. Άρα, για ποια αριστερή παρένθεση μιλάμε; Οι άνθρωποι θα μείνουν στην εξουσία όσο μπορούν περισσότερο. Ευτυχώς βέβαια για τη Δημοκρατία, είναι τόσο ανίκανοι που η πραγματικότητα θα τους ρίξει.

Κύριε Γεωργιάδη τι απαντάτε στον Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σε άρθρο του έγραψε ότι «από το καλοκαίρι του 2015, περισσότερα από 200 μέτρα έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα για τη μεταρρύθμιση της χώρας»;
Θα απαντούσα στον κ. Μοσκοβισί ότι είμαι πάρα πολύ ευτυχής που ο αντιμνημονιακός κ. Τσίπρας, ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής στους «Αγανακτισμένους», στο «Δεν πληρώνω» και σε όλα τα λοιπά κινήματα του «Go back madame Merkel», αλλά και ο άνθρωπος που υποσχέθηκε ότι ως πρωθυπουργός θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, τελικά με τη βούλα της ΕΕ, έκανε σε ενάμιση χρόνο 200 μνημονιακές δράσεις. Μπράβο. Απορώ μόνο, γιατί χάσαμε τόσο χρόνο με το αντιμνημόνιο κ. Τσίπρα;

Πάρα ταύτα η κυβέρνηση παρουσιάζει στους πολίτες ολοκλήρωση μεγάλων αυτοκινητόδρομων και πλέον η Fraport θα καταβάλει ποσό 1,23 δισ. ευρώ για την απόκτηση των 14 αεροδρομίων. Μιλάμε τουτέστιν για ολοκλήρωση μεγάλων project…
Οι αυτοκινητόδρομοι που εγκαινιάζει τώρα θα είχαν λήξει εδώ και 1,5 χρόνο αν δεν τους σταματούσε η «πρώτη φορά αριστερά». Η δε Fraport θα είχε ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του ΄14 και τώρα γίνεται με 3 χρόνια καθυστέρηση. Μπορείτε να μου πείτε, αντιθέτως, ένα μεγάλο project της κυβέρνησης Τσίπρα; Το Ελληνικό είναι του Σαμαρά. Τα λιμάνια και η Cosco είναι του Καραμανλή. Η Fraport είναι του Σαμαρά. Μπορείτε να μου πείτε ένα που έφερε ο Τσίπρας;

Αλήθεια, ως ΝΔ «θα βάλετε πλάτη» στην κυβέρνηση να πετύχει τη ρύθμιση του χρέους;
Η βασική απόφαση που έχει στα χέρια του ο κ. Τσίπρας για τη ρύθμιση του χρέους, είναι μία απόφαση του Eurogroup, τον Νοέμβριο του ΄12, της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, άρα βάζουμε πλάτη. Εμείς τους λέγαμε τότε ότι μόνο παραμετρικές ρυθμίσεις στο χρέος μπορεί να γίνουν και όχι κούρεμα και εκείνοι μας έλεγαν ότι είμαστε προδότες, γιατί μόλις έρθουν αυτοί θα κάνουν κούρεμα χρέους. Τώρα έχουν πάρει τις δικές μας αποφάσεις, τις έχουν βαφτίσει δικές τους και προχωράνε.

Όποτε και αν γίνουν εκλογές βλέπετε τη ΝΔ αυτοδύναμη; Σας ρωτώ γιατί πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν εφικτό τον παραπάνω στόχο…
Έχω πει πολλές φορές ότι η αυτοδυναμία είναι εφικτός στόχος για τη ΝΔ. Πέραν όμως της αυτοδυναμίας, η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις με κόμματα, στα οποία συμφωνούμε στο μείζον, που είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...