Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την τραγωδία με το ελικόπτερο

Tα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την τραγωδία με το ελικόπτερο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θερμά συλλυπητήρια και αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θανόντων αξιωματικών που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο UH-1H, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η πατρίδα και ο λαός μας εκφράζουν, μαζί με την βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της εθνικής μας άμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος στοσυλλυπητήριο μήνυμά του.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών του στρατού, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Η σημερινή απώλεια των τεσσάρων Αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ευχήθηκε παράλληλα ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού που τραυματίστηκε κατά την πτώση του ελικοπτέρου.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστα Δουζίνα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

Υπουργείο Εξωτερικών

«Συγκλονισμένη» από «την τραγική είδηση της απώλειας των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε σήμερα στην περιοχή του Σαρανταπόρου» δηλώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Εκφράζει παράλληλα τα «ειλικρινή συλλυπητήριά» της στις οικογένειες των εκλιπόντων, καθώς και «την αμέριστη συμπαράστασή» της στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Νέα Δημοκρατία

Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ελασσόνα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας παράλληλα «την ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας» που «κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνεια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας».

Δημοκρατική Συμπαράταξη

Την οδύνη του «για την απώλεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δυστύχημα του Σαρανταπόρου» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ηθική μας συμπαράσταση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

ΚΚΕ

Τη θλίψη του για τον θάνατο των τεσσάρων αξιωματικών κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας εκφράζει το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα» αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Ζητεί παράλληλα να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος.

Ποτάμι

Το πόρισμα για τα αίτια της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο δήλωσε ότι αναμένει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Να υποκλιθούμε στις οικογένειες των στελεχών του στρατού που χάθηκαν στο Σαραντάπορο. Περιμένουμε όλοι το πόρισμα για τα αίτια» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...