Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκάθαρος ο Τζανακόπουλος: Ανυπόστατα τα σενάρια για λήψη πρόσθετων μέτρων

Ξεκάθαρος ο Τζανακόπουλος: Ανυπόστατα τα σενάρια για λήψη πρόσθετων μέτρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αποδεικνύεται ότι οι καθυστερήσεις που προκάλεσαν οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική απόδοση της χώρας ήταν αδικαιολόγητες», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τις χθεσινές εκτιμήσεις του Ταμείου.

«Αποτελεί για μας θετική εξέλιξη η κατά 33 φορές προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016. Το φθινόπωρο του 2016, το ΔΝΤ προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% για το 2016. Τώρα αποδέχεται ότι το αποτέλεσμα βρίσκεται 7 φορές άνω του στόχου», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και χαρακτήρισε ανυπόστατα τα σενάρια για πρόσθετα μέτρα το 2018.

Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες να εργάζεται εντατικά, ώστε να καταλήξει άμεσα σε μία συνολική συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, τον καθορισμό της δημοσιονομικής πορείας μετά το τέλος του προγράμματος και τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, της ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να δοθεί η απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, τονίζοντας ότι «στη μεγάλη προσπάθεια των ελληνικών αρχών στα πολλαπλά επίπεδα διαπραγματεύσεων, η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται φανατικά απέναντι. Η ΝΔ ποντάρει τα πάντα σε χάος και καταστροφή, κατηγορεί την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις και ταυτίζεται με τις πλέον ακραίες θέσεις δανειστών» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μόνο υπόσχεται πως θα υλοποιήσει «τόσα και άλλα τόσα» από όσα απαράδεκτα έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όσο η ΝΔ κυβέρνησε τον τόπο, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τα κρίσιμα ζητήματα που είναι σήμερα στην ατζέντα και αφορούν το μέλλον της χώρας».

Έφερε ως παράδειγμα όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης χτες για τη ΔΕΗ, όπου «επανέφερε την πρόταση για πλήρη ιδιωτικοποίηση των Δικτύων της ΔΕΗ που αποφεύχθηκε μετά από τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης». Παράλληλα, κατηγόρησε την ΝΔ ότι «σήμερα δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα από τα θετικά μέτρα της συμφωνίας της 7ης Απριλίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...