Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ εκθέτει τον Οργανισμό βάζοντας πλάτη στον “λομπίστα” Έιντε

Ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ εκθέτει τον Οργανισμό βάζοντας πλάτη στον “λομπίστα” Έιντε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το απόλυτο καραγκιοζιλίκι από τον Γάλλο εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Στέφαν Ντουζαρίκ (Stéphane Dujarric), ο οποίος εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με μια απαράδεκτη δήλωση υποστήριξης του Έιντε.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, προς τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με την οποία ο κ. Κοτζιάς κατηγορεί τον ειδικό σύμβουλο για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε ότι ενεργεί ως “λομπίστας” για την τουρκική πλευρά παρά ως διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, ανέφερε πως ο ΟΗΕ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος κάνει μια πολύ καλή δουλειά.

Ο κ. Ντούζαρικ είπε πως δεν έχει δει την επιστολή του κ. Κοτζιά, αλλά ο ΟΗΕ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον κ. Έιντε και στο γεγονός ότι κάνει στο μέγιστο βαθμό τη δουλειά του ως Ειδικός Σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών και κάνει μια πολύ καλή δουλειά.

Η βιασύνη να “υπερασπιστεί” ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. τον Έιντε, δίχως να έχει διαβάσει την επιστολή Κοτζιά, φανερώνει την επιπολαιότητα ορισμένων ή τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Βεβαίως στην πραγματικότητα είναι εντελώς αδιάφορο εάν διάβασε ο Ντουζαρίκ την επιστολή, το θέμα είναι εάν τη διάβασε ο Γκουτέρες.

Σε κάθε περίπτωση η στάση του ΟΗΕ σε διάφορα ζητήματα έχει απαξιωθεί το τελευταίο διάστημα τόσο από την αμερικανική κυβέρνηση όσο και από το Ισραήλ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Αθήνας, η οποία έχει αποδείξει ότι στην εξωτερική μας πολιτική δεν “μασάει” από τέτοιας πάστας “τεχνοκράτες”.

Να σημειωθεί ότι την ερώτηση στον Ντουζαρίκ, σχετικά με την επιστολή του Νίκου Κοτζιά, την έκανε η ανταποκρίτρια του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων ANADOLU, Μπετούλ Γιουρούκ (Betül Yürük).

Για να λέμε τα πράγματα πλήρως με το όνομά τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...