Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

1,5 εκ. τουρίστες από την Κίνα (από 150.000 το 2016) έταξε ο Γουάνγκ Γι

1,5 εκ. τουρίστες από την Κίνα (από 150.000 το 2016) έταξε ο Γουάνγκ Γι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεσοπρόθεσμο στόχο την έλευση ενάμιση εκατομμυρίου Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα από 150.000 το 2016 θέτει το Πεκίνο,σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”.

Στη διαδρομή προς τη Σύνοδο Κορυφής για τη Διεθνή Συνεργασία στο πλαίσιο του Νέου Δρόμου του Μεταξιού που πρόκειται να λάβει χώρα στο Πεκίνο στις 14 και 15 Μαΐου και στην οποία θα παραστεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι βρέθηκε στη χώρα μας για το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών.

«Αν και πλέον κάθε χρόνο έρχονται όλο και περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα, παρατηρήσαμε ότι πέρυσι, μόλις 150.000 Κινέζοι τουρίστες την επισκέφθηκαν», δήλωσε ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας κατά τη συνάντησή του την Κυριακή με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Γι’ αυτό θεωρούμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια περαιτέρω αύξησης αυτού του αριθμού», συμπλήρωσε.

«Έμαθα ότι πέρυσι επισκέφθηκαν την Ιταλία περίπου 3 εκατομμύρια Κινέζοι, όμως η προέλευση του ρωμαϊκού πολιτισμού είναι από την Ελλάδα. Γι’ αυτό θεωρώ ότι, εάν μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα έστω οι μισοί από αυτούς, δηλαδή ενάμιση εκατομμύριο, θα είναι δέκα φορές περισσότεροι από τον περσινό αριθμό των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι αυτή η μέρα δεν είναι μακριά», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ο Γουάνγκ Γι συμμετείχε τη Δευτέρα, στο 1ο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, που έλαβε χώρα στο Ζάππειο με τη συμμετοχή 10 κρατών και ειδικότερα της Κίνας, της Ινδίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Μεξικού, του Περού και της Βολιβίας.

Τις εργασίες της διάσκεψης χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των σχέσεων χωρών όπως οι παραπάνω, ώστε να ευοδωθούν και οι προσπάθειες περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας.

Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων και περισσότερες επενδύσεις από την Κίνα σε τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, αλλά και στο άνοιγμα της κινεζικής αγοράς ως πηγής τουριστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...