Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκάθαρος ο Τσίπρας: Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία για το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα

Ξεκάθαρος ο Τσίπρας: Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία για το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για όλους και για όλα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του την τηλεόραση του ΑΝΤ1 και ξεκαθάρισε με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η συμφωνία για το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα.

Αυτή την αξιολόγηση, δεν πρέπει να τη βλέπουμε μόνο ως την πορεία του προγράμματος αλλά είναι συνολική συμφωνία» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «μας ζητούσαν αύξηση των ομαδικών απολύσεων και Lock Out».

“Κερδίσαμε τα αντίμετρα και τις εργασιακές σχέσεις”

Κερδίσαμε τα αντίμετρα και τις εργασιακές σχέσεις, και πετύχαμε μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: Πήγαμε σε μια διαπραγμάτευση που δεν αφορά μόνο το πρόγραμμα αλλά και το χρέος.

«Λίγες ημέρες πριν βγήκε το αποτέλεσμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, που είναι 4,2%, το ΔΝΤ προέβλεπε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% (όταν δηλαδή έπρεπε να κλείσει η αξιολόγηση). Σαράντα δύο φορές λιγότερο από αυτό που ήρθε πραγματικά», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα. Αυτή την πίεση είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Όταν υποκριτικά η αντιπολίτευση έλεγε, ‘κλείστε, γιατί δεν κλείνετε, γιατί καθυστερείτε;”.

“Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης, όχι μόνο στην Ελλάδα, που να μην έχει καταλάβει τι παιχνίδι παίζεται, τι παιχνίδι παίχτηκε όλο αυτό το διάστημα. Οι μόνοι που έμειναν να υποστηρίζουν ότι φταίει η ελληνική κυβέρνηση για αυτήν την απαράδεκτη καθυστέρηση, ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση και οι ευρωβουλευτές της», κατέληξε.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός ανφερόμενος στα αντίμετρα υπογράμμισε πως «πρόκειται για μέτρα που καλύπτουν την ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους που θα έπρεπε να υπάρχει». Πρόσθεσε ότι μεταξύ των μέτρων είναι 600 εκατομμύρια το χρόνο για επίδομα ενοικίου, δωρεάν παιδικοί σταθμοί, μείωση του ΕΝΦΙΑ.

“Δεν είναι άπιαστο όνειρο το πλεόνασμα του 3,5%”

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε, επίσης, πως «δεν είναι άπιαστο όνειρο το πλεόνασμα του 3,5%», και τόνισε: «Η χώρα πρέπει να βγει από την επιτροπεία».

«Προφανώς θα ψηφίσουμε τα μέτρα για να πάρουμε το θέμα του χρέους. Τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν εάν δεν λυθεί το ζήτημα του χρέους», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Τα μέτρα αυτά είναι το εξιτήριο από το πρόγραμμα, προσέθεσε και υπογράμμισε:«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πρέπει να πιάσουν τόπο και αποδείξαμε ότι μπορούν να πιάσουν τόπο».

Συνέχισε αναφερόμενος στην στάση της αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Είχαν βγει όλοι στην πρώτη αξιολόγηση , πρώτος ο κ. Μητσοτάκης και τα ΜΜΕ και έλεγαν «κόφτης», «κόφτης», αλλά τελικά δεν ενεργοποιήθηκε γιατί ενεργοποιήθηκαν άλλοι κόφτες, όπως οι «κόφτες» της μίζας, της φοροδιαφυγής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...