Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Φώφη “έπιασε” τον Σημίτη πριν το ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη “έπιασε” τον Σημίτη πριν το ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τον σχεδιασμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα, ενημέρωσε η Φώφη Γεννηματά τον Κώστα Σημίτη, στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή.

Με τη συνάντηση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε μία μέρα μετά τη σκληρή απάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στους αμφισβητίες από το εσωτερικό του κόμματός της, την κατάργηση όλων των οργάνων, το ξήλωμα του γραμματέα Στέφανου Ξεκαλάκη και την προκήρυξη έκτακτου συνεδρίου, η Φ. Γεννηματά έδειξε ότι διατηρεί δεσμούς με το εκσυγχρονιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πιθανότατα δυσαρεστήθηκε με τις καρατομήσεις γραμματέα και οργάνων.

Αν και για τη Χαριλάου Τρικούπη η χθεσινή στάση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν μια κίνηση «επιβεβλημένη» στο πλαίσιο των «καθαρών λύσεων» που είχαν προαναγγελθεί για να μπει τέλος στην εσωστρέφεια των τελευταίων 24ώρων, η ενέργειά της τραβά το σκοινί της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στα άκρα.

Αναζωπυρώνει το κλίμα εσωστρέφειας, διχάζει τη βάση, βάζει απέναντι και «στον πάγο» μια ισχυρή πτέρυγα του Κινήματος, σε μια συγκυρία που οι προσπάθειες ανασυγκρότησης αρχίζουν να αποδίδουν κάποιους πρώτους καρπούς.

Στην περίπτωση δε που οι διαφωνούντες επιλέξουν τον ίδιο δρόμο των υψηλών τόνων και των κατηγοριών, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ακόμη και μια νέα διάσπαση, την οποία προς το παρόν κανείς δεν σκέφτεται ούτε επιθυμεί.

Ξεκαλάκης: Παραμένω γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Παραμένει γραμματέας του ΠΑΣΟΚ βάσει καταστατικού, επανέλαβε ο Στέφανος Ξεκαλάκης σχολιάζοντας την απόφαση της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά να συγκροτήσει Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, ο συντονιστής της οποίας αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του γραμματέα.

Μιλώντας την Τετάρτη στον Flash 96 άφησε αιχμές για την κριτική και τους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε στους διαφωνούντες η κ. Γεννηματά, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν αρμόζει στην πρόεδρο του κινήματος.

«Συζητάμε για την προοπτική της δημοκρατικής συμπαράταξης αλλά τον Ιανουαρίου του 2015 δεν ήμασταν όλοι στο ίδιο τρένο και όλοι άδολα», είπε χαρακτηριστικά.

Αρνήθηκε να μπει στη λογική της «τυπολατρίας» λέγοντας ότι η πολιτική ουσία του πράγματος είναι κατά πόσο θέλουμε κόμματα στα οποία θα είμαστε δεκτικοί στις διαφορετικές απόψεις, ή θέλουμε κόμματα που θα αποδέχονται τις βουλές του εκάστοτε προέδρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...