Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καβγάς Λοβέρδου στην εξεταστική για τους λογαριασμούς του Παπαντωνίου

Καβγάς Λοβέρδου στην εξεταστική για τους λογαριασμούς του Παπαντωνίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρά τις εντονότατες αντιδράσεις του εκπρόσωπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου που επιχείρησε να «βγάλει λάδι» τυπικά και ουσιαστικά τον Γιάννο Παπαντωνίου, η προανακριτική επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα 2001-2004 θα συνεχίσει τις εργασίες της.

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος στο documentonews η επιτροπή αποφάσισε ότι θα εστιάσει καταρχήν στα έγγραφα που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες και σε άλλα που θα προσκομιστούν σχετικά με τους λογαριασμούς και την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού Άμυνας.

Με βάση αυτά θα καθορίσει την αρμοδιότητα της για την εξέταση του αδικήματος της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Βασικό κριτήριο θα είναι ο χρόνος του ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών του Γ.Παπαντωνίου και των λοιπών οικονομικών δραστηριοτήτων του σε σχέση με την περίοδο που ήταν υπουργός.

Πάντως – σύμφωνα με πληροφορίες- ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν ιδιαίτερα επιθετικός κατά την διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή. Ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες της και να επιστραφεί άμεσα ο φάκελος στην δικαιοσύνη. Μάλιστα ενδεικτικό ήταν ότι επιτέθηκε φραστικά στον εκπρόσωπο του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη επειδή δεν συμφωνούσε με την στάση αυτή, ενώ φιλονίκησε και με άλλα μέλη της επιτροπής.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί ανοίχτηκαν δύο χρόνια πριν την ανάληψη του υπουργείου ‘Αμυνας από τον Γιάννο Παπαντωνίου υποστηρίζοντας πως διαθέτει την σχετική πληροφόρηση. Πάντως ο Α.Λοβέρδος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συμμετάσχει στην προανακριτική επιτροπή.

Τελικά υπήρξε ομοφωνία όλων των κομμάτων πλην του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την συνέχιση των εργασιών.

Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της επιτροπής σχετικά με το νομικό μέρος του πράγματος αυτή «δέχθηκε ότι η Βουλή είναι κατ’ αρχάς αρμόδια για την εξέταση τέλεσης της του εγκλήματος της απιστίας εκ μέρους του πρώην Υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου.

Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εξάλειψη του αξιόποινου για το συγκεκριμένο αδίκημα, λόγω παραγραφής.Κατά δεύτερο, αποφάσισε ότι πρέπει να εξεταστεί η αρμοδιότητα της Επιτροπής να διερευνήσει, εάν διαπιστώνονται ενδείξεις για διάπραξη εκ μέρους του πρώην Υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου του εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατά την άσκηση των Υπουργικών του καθηκόντων».

Το προεδρείο της επιτροπής επισημαίνει ότι «η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου τρόπο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει τάχιστα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης».

Πηγή: documentonews

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...