Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επείγουσα ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν και Μογκερίνι για τις τουρκικές προκλήσεις για το Αγαθονήσι

Επείγουσα ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν και Μογκερίνι για τις τουρκικές προκλήσεις για το Αγαθονήσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος υποστήριξε δημοσίως ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό.

O Δημήτρης Παπαδημούλης διατύπωσε τη βαθύτατη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία επανειλημμένως αμφισβητεί την ελληνική εδαφική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και κατά συνέπεια τα διεθνώς αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα σύνορα της χώρας, τονίζοντας πως η γείτονα επιχειρεί να εξάγει την κρίση, που η ίδια έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την Κομισιόν εάν είναι ενήμερη για αυτές τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού και για όσες αντίστοιχες έχουν προηγηθεί από Τούρκους αξιωματούχους, καλώντας την να διευκρινίσει ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να αναλάβει απέναντι στη συνεχιζόμενη επιθετική πολιτική της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και ΕΕ.

H ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν

Απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ

Για ακόμα μία φορά η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί την εδαφική κυριαρχία ελληνικών νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος, με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Ομέρ Τσελίκ, να υποστηρίζει δημοσίως ότι «το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία».

Η δήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια των προκλητικών ενεργειών της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία αμφισβητεί επανειλημμένα τα αναγνωρισμένα σύνορα της Ελλάδα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο.

Είναι επίσης θλιβερό και ανησυχητικό μια τέτοια δήλωση να προέρχεται από τον Τούρκο Υπουργό, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα και για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η χώρα έχει διολισθήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια, ασκώντας μιας διαρκώς επιθετική, παραβατική και προσβλητική πολιτική, επιχειρώντας να εξάγει την κρίση, που η ίδια έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η κα Μογκερίνι και η Επιτροπή:

1. Είναι ενήμερη για αυτές τις επιθετικές δηλώσεις, όπως και για όσες έχουν προηγηθεί από την τουρκική κυβέρνηση, που αμφισβητούν ευθέως την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας;

2. Με ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να αντιδράσει αποτελεσματικά στη συνεχιζόμενη επιθετική πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και συνολικά απέναντι στην ΕΕ;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...