Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει το τουρκικό σχέδιο δημιουργίας “Μεγάλης Αλβανίας”

Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει το τουρκικό σχέδιο δημιουργίας “Μεγάλης Αλβανίας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αθήνα από το ενδεχόμενο συγκρότησης της «Μεγάλης Αλβανίας» στα βόρεια σύνορα μας με την αναδιάταξη των συνόρων στα Βαλκάνια.

Όπως έγραφε ο Βασίλης Σκουρής στην εφημερίδα “Ειδήσεις” το Σάββατο, η κατάσταση στα Σκόπια παραμένει εκρηκτική και οι πιθανότητες να αποφευχθεί μία σύγκρουση μεταξύ αλβανόφωνων και σλαβόφωνων είναι από μηδαμινές έως αρκετά περιορισμένες.

Η επίσκεψη του αναπληρωτή βοηθού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χόιτ Μπράιαν Γι στα Σκόπια στις αρχές της εβδομάδας αποκλιμάκωσε την ένταση, αλλά μόνο προς το παρόν.

Η αντιπολίτευση δίνει προθεσμία δέκα ημερών στον Πρόεδρο της χώρας, και εκλεκτό του Νίκολα Γκρούεφσκι, προκειμένου να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ.

Το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι -πρώτος Αλβανός που εκλέγεται πρόεδρος του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ- διαπιστώνει την ύπαρξη πλειοψηφίας από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης απονομιμοποιεί ακόμη περισσότερο τον Πρόεδρο της χώρας από το να μη δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ζ. Ζάεφ.

Σε διαφορετική περίπτωση, η διεθνής κοινότητα έχει ενημερωθεί ότι οι αντιδράσεις θα ενταθούν και η αντιπολίτευση θα βγει ξανά στους δρόμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ενδεχόμενο εμφύλιων συγκρούσεων στη γειτονική μας χώρα.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που θα σχηματιστεί κυβέρνηση, από την αντιπολίτευση θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι οι δυνάμεις του Γκρούεφσκι θα αντεπιτεθούν και απλά θα είναι θέμα χρόνου πότε θα ξεσπάσουν οι νέες συγκρούσεις.

Η διάσπαση των Σκοπίων αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για να γίνουν πράξη τα όνειρα των «εραστών» της «Μεγάλης Αλβανίας», δηλαδή των Τιράνων, δυνάμεων του Κοσόβου, αλλά και της Άγκυρας, που θεωρεί ότι από μία τέτοια εξέλιξη θα βγει ενισχυμένη στα Βαλκάνια.

Διπλωματικές πηγές στην Ευρώπη και την Ελλάδα θεωρούν επίσης ότι τυχόν διχοτόμηση των Σκοπίων, παράλληλα με την απαρχή μιας «Μεγάλης Αλβανίας», θα οδηγήσει και στη «Μεγάλη Βουλγαρία» ή στη «Μεγάλη Σερβία».

Η Αθήνα δεν επιθυμεί ούτε «Μεγάλη Βουλγαρία» ούτε «Μεγάλη Σερβία», πρωτίστως όμως δεν επιθυμεί στα σύνορά της μία «Μεγάλη Αλβανία», η οποία θα μπορεί να συμμαχεί με την Άγκυρα και να είναι διαρκώς μία μόνιμη απειλή στα βόρεια σύνορά της.

Πέραν βεβαίως από τα προσφυγικά κύματα που θα υπάρξουν σε μία τέτοια περίπτωση, αλλά και τον ασκό του Αιόλου που θα ανοίξει, καθώς η αναδιάταξη των συνόρων, όταν ξεκινά, συνήθως δεν σταματά, ανοίγοντας την όρεξη και σε άλλες γειτονικές περιοχές, σημειώνει η εφημερίδα “Ειδήσεις”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...