Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανηγυρίζουν στα Σκόπια με την επίθεση Κουμουτσάκου στον Καμμένο – Η εθνομηδενιστική ΝΔ σε νέες επιτυχίες

Πανηγυρίζουν στα Σκόπια με την επίθεση Κουμουτσάκου στον Καμμένο – Η εθνομηδενιστική ΝΔ σε νέες επιτυχίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, καταδίκασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου για τα Σκόπια», γράφει η Ούτρινκσι Βέσνικ και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Καμμένος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ΣΚΑΪ είπε ότι «η πλειοψηφία του πληθυσμού στα Σκόπια είναι Αλβανοί», «η Ελλάδα είναι θεματοφύλακας της ασφάλειας του χριστιανικού πληθυσμού στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων» και πρότεινε τη θέσπιση «χριστιανικού τόξου» στα Βαλκάνια. Επανέλαβε, επίσης, ότι δεν αποδέχεται τη χρήση του όρου «Μακεδονία» για το όνομα της χώρας μας, σημειώνει το δημοσίευμα.

Για όλα αυτά ο Κουμουτσάκος απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, η οποία υπογράφεται από 18 μέλη της Νέας Δημοκρατίας, προτρέποντας τον Κοτζιά να «διευκρινίσει» τις δηλώσεις του Καμμένου γιατί «με μεγάλη επιπολαιότητα αναφέρεται σε πολύ σοβαρά θέματα και δημιουργεί σύγχυση για τις απόψεις των ελληνικών αρχών».

Στην επιστολή του ο Κουμουτσάκος τονίζει ότι σε μια εποχή που η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι κρίσιμη, η εξωτερική πολιτική της χώρας πρέπει να είναι συνεπής και υπεύθυνη, υπενθυμίζοντας τα επίσημα στοιχεία της τελευταίας απογραφής των Σκοπίων του 2002, και επισημαίνει ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το όνομα των Σκοπίων, η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, πριν από τη λέξη Μακεδονία, για όλες τις χρήσεις.

Οι βουλευτές του κύριου ελληνικού αντιπολιτευτικού κόμματος κλείνοντας την επιστολή ζητούν από τον υπουργό Εξωτερικών να δηλώσει εάν συμφωνεί με τις απόψεις του υπουργού Άμυνας, εάν η θέση του υπουργού Άμυνας για «δημιουργία χριστιανικού τόξου» είναι επίσημη θέση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και ποια είναι οριστική η θέση του υπουργείου Εξωτερικών για την ονομασία των Σκοπίων- αυτό που έχει δημοσιεύσει το ΥΠΕΞ ή οι απόψεις του υπουργού Άμυνας και εάν οι θέσεις του υπουργού Άμυνας αποτελούν βάση να χτίσει η Ελλάδα την βαλκανική πολιτική της, καταλήγει το δημοσίευμα.

Συγχαρητήρια ζαγάρια της Νέας Δημοκρατίας, πάλι δώσατε επιχειρήματα στους Σκοπιανούς να πανηγυρίζουν.

Όσο για τον Κουμουτσάκο τι να σχολιάσει άλλο κανείς; Από τη μία γκάφα στην άλλη, είναι ρουτίνα πλέον. Ευτυχώς δεν θα γίνει ποτέ υπουργός Εξωτερικών για να κινδυνέψει η πατρίδα. Ευτυχώς…

Υ.Γ. Σκοπιανοί μην χαίρεστε! Δεν κυβερνά ο Κουμουτσάκος…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...