Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρβούνης: Έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ ετοίμαζαν για την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι το 2015

Καρβούνης: Έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ ετοίμαζαν για την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι το 2015
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το μήνυμα που εξέπεμπαν οι εταίροι μας ήταν δραματικό και κατηγορηματικό», δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό action24, το βράδυ της Δευτέρας.

“Προωθούσαν διπλή Σύνοδος Κορυφής με στόχο την διπλή έξοδο της Ελλάδας. Και από το ευρώ και από την ΕΕ, διότι δε μπορεί να φύγεις από το ευρώ αν δε φύγεις από την ΕΕ- όπως μου έλεγαν”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Καρβούνης

«Εγώ μετέφερα το μήνυμα στην κυβέρνηση, και βρήκα ευήκοον ους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε την εμπειρία να κατανοήσει τι πάει να πει αυτό που μου μετέφεραν οι Ευρωπαίοι, αργότερα ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε τη Σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών, όπως γνωρίζετε, και τελικά υπήρξε συναίνεση να προχωρήσουμε μέσα στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Ο Π. Καρβούνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σχέσεις της της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την κυβέρνηση, όπως είπε «στην αρχή του 2015 οι σχέσεις μου με την κυβέρνηση ήταν πολύ δύσκολες, διότι ήταν καινούργιοι, δε μας ήξεραν. Προσπάθησα με όλη μου τη ψυχή να βοηθήσω. Να τους πω πράγματα, να τους πω ποιος είναι ο κώδικας δεοντολογίας των Βρυξελλών. Οι άριστες σχέσεις – που έχω τώρα – χτίστηκαν μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση του Γιάνη Βαρουφάκη και αν υπήρχαν συνομιλίες με τον Πρώην Υπουργό, ο Πάνος Καρβούνης είπε «υπήρχαν επαφές με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο δεν ήταν καλός και σωστός συνομιλητής».

«Υπήρχε συνεννόηση με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Γιάννη Δραγασάκη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση που κράτησε ο πρωθυπουργός εκείνη την κρίσιμη περίοδο, ο Π. Καρβούνης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας «δε θα γίνω σχολιαστής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...