ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλέξης Τσίπρας, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Έντι Ράμα, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου),


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ρητορική και οι εθνικιστικές πρακτικές στην «ευρύτερη περιοχή μας» πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία και την συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας προς τον σκοπό αυτό. Υπογράμμισε την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στην διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία και την σημασία που αποδίδει στον σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
Οι δύο Πρωθυπουργοί τόνισαν τους στενούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ του λαού της Ελλάδας και της Αλβανίας, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Υπογράμμισαν ότι οι ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι στρατηγικής φύσης και σημασίας.
Συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία των δύο Υπουργών Εξωτερικών για τον μηχανισμό εντατικών διαβουλεύσεων για την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων. Τόνισαν τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για την κοινωνική ενσωμάτωση των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα.
Τέλος, οι Πρωθυπουργοί επεσήμαναν τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στην διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ και προσχώρησής της στο ΝΑΤΟ και συμφώνησαν να ενισχύσουν τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών όσων αφορά στους διεθνείς οργανισμούς.
























































