Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης για χρέος: Δεν θα δεχθούμε λύση που δεν δίνει ασφάλεια στη χώρα (βίντεο)

Σταθάκης για χρέος: Δεν θα δεχθούμε λύση που δεν δίνει ασφάλεια στη χώρα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από την κυβέρνηση μια λύση για το χρέος, που δεν οδηγεί τη χώρα σε έναν ασφαλή διάδρομο”, υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα άλλης ερμηνείας στη συμφωνία του Μαϊου του 2016.

Όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης, “η κυβέρνηση αυτή τη συμφωνία εφαρμόζει στην οποία είναι πακέτο και τα δύο. Δηλαδή τα μέτρα για το 2019-2020 και τα μέτρα για το χρέος”.

Παρέπεμψε μάλιστα στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα πάρουμε μέτρα χωρίς λύση για το χρέος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι “στις 15 Ιουνίου είναι καταληκτική ημερομηνία για εμάς γιατί θέλουμε τη συμφωνία για να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, αλλά είναι καταληκτική ημερομηνία και για το ΔΝΤ. Αν δεν θελήσει να συμμετάσχει το ΔΝΤ θα πρέπει η Γερμανία να πάει στο κοινοβούλιο της”.

Πρόσθεσε επίσης ότι:

«Υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού αλλά μέχρι το σημείο εκείνο που θα διασφαλίζεται ο κ. Ντράγκι στα τέλη Ιουνίου να μπει η χώρα στο QE.» εξήγησε ότι οποιοσδήποτε άλλος συμβιβασμός δεν εμπεριέχει αυτό το κριτήριο διαιωνίζει την ανασφάλεια για τη χώρα.

«Η απόφαση του προηγούμενου Eurogroup ήταν σαφής ότι με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης θα παρθούν τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος» υποστήριξε ο κ. Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης εξήγησε ότι «υπάρχει μια συμφωνία των περισσότερων θεσμών ότι υπάρχει μια συμφωνία που είναι όσα έκανε η Ελλάδα και το επικύρωσε με την ψηφοφορία στη Βουλή και αυτό πάει πακέτο με το χρέος και τα μέτρα διευθέτησής του. Αυτό ήταν η προηγούμενη συμφωνία του Eurogroup».

Υπενθύμισε ότι το Μάιο του 2016 συμφωνήθηκαν 3 πακέτα μέτρων για το χρέος, τα βραχυπρόθεσμα που τα πήραμε πριν το Δεκέμβρη, τα μεσοπρόθεσμα που πάνε με την β’ αξιολόγηση και τα μακροπρόθεσμα αν χρειαστούν για μετά το πρόγραμμα. Τα μακροπρόθεσμα δεν είναι συγκεκριμένα αλλά ένας μηχανισμός γενικά αν συμβούν έκτακτα οικονομικά γεγονότα.

«Είναι σοκαριστικό ότι μιλάμε για έναν πρώην πρωθυπουργό μια προσωπικότητα με διεθνές κύρος και ένα μετριοπαθή άνθρωπο» σχολίασε την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου και πρόσθεσε ότι «κανένα πολιτικό άλλοθι δεν υπάρχει στην τρομοκρατία».

Για τη ραγδαία μείωση στα ΥΚΩ μίλησε ο κ. Σταθάκης όταν προχωρήσει η διασύνδεση της Κρήτης.

“Τα ΥΚΩ είναι το κοινωνικό τιμολόγιο και τα νησιά. Πληρώνουμε δηλαδή το γεγονός ότι τα νησιά παράγουν με πετρέλαιο και μαζούτ. Από τον επόμενο χειμώνα θα ισχύσει η διόρθωση χρεώσεων ΥΚΩ στο κοινωνικό τιμολόγιο”.

«Δεν θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια του νερού» διαβεβαίωσε απόλυτα ο υπουργός Περιβάλλοντος καθώς απετράπη στη διαπραγμάτευση ο «πράσινος» φόρος που ζητήθηκε από τους δανειστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σδούκου: Το 2026 θα γίνουν οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται αλλαγές για τους απλήρωτους λογαριασμούς που ξεπερνούν συνολικά τα 500 εκατ. ευρώ

Εξοικονομώ 2023: Ανοίγουν άμεσα οι αιτήσεις για τον β’ κύκλο – «Κόφτης» τα εισοδηματικά κριτήρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...