Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρά στον Καμμένο από την τουρκική εθνικιστική εφημερίδα Sözcü για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Πυρά στον Καμμένο από την τουρκική εθνικιστική εφημερίδα Sözcü για τη Γενοκτονία των Ποντίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εξαλλοσύνες από την τουρκική κεμαλική εθνικιστική εφημερίδα Sözcü με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Οι Τούρκοι δεν περιορίζονται μόνο στην άρνηση της ποντιακής γενοκτονίας, επιτίθενται και στον Πάνο Καμμένο εξαιτίας των δηλώσεων του σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η εθνικιστική και λαϊκίστικη ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Sözcü, η ίδια που πριν μια εβδομάδα της “μάζεψε” τους δημοσιογράφους της ο Ερντογάν, δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αποκαλεί “θρασύ” και “ψεύτη” τον Πάνο Καμμένο.

Ο αρθρογράφος της Sözcü Ραχμί Τουράν αναφέρεται στο μήνυμα για τη Γενοκτονία του «θρασέος» και «ψεύτη» Έλληνα ΥΠΕΘΑ, Πάνου Καμμένου.

Το άρθρο έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ύβρεις και συκοφαντίες από τον Έλληνα Υπουργό».

Ο Τουράν βρίσκει αφορμή για να επικρίνει την τουρκική κυβέρνηση επειδή ότι δεν απαντάει “στις συκοφαντίες εναντίον του έθνους και του Ατατούρκ”.

Η εφημερίδα Sözcü ασκεί δριμεία αντιπολίτευση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τον συχνά για ενδοτισμό σε σχέση με την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι είναι η εφημερίδα που ανέδειξε και διαρκώς προπαγανδίζει τον εξωπραγματικό ισχυρισμό περιθωριακών τουρκικών κύκλων περί “στρατιωτικής κατάληψης τουρκικών νησιών” από την Ελλάδα μεταξύ των ετών 2004 και 2014.

Αποτέλεσμα, η τουρκική κεμαλική αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα να έχει υιοθετήσει επίσημα στην αντιπολιτευτική της ατζέντα την “κατάληψη 18 τουρκικών νησιών” από την Ελλάδα.

Τι είπε και “ενόχλησε” (ξανά) τους Τούρκους ο Καμμένος

Στο μήνυμά του στις 18 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Πάνος Καμμένος μεταξύ άλλων είπε:

«Η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι ένας συνεχής αγώνας, στον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε για να δικαιώσουμε κάθε Έλληνα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου» και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, είναι χρέος μας» και πρόσθεσε:

«Συνακόλουθα, αποτελεί χρέος της γενιάς μας απέναντι στην ιστορία μας η προστασία των ελληνικών μνημείων στον Πόντο αλλά και των ορθόδοξων ναών με προεξέχουσα την Ιερά Μονή της Παναγίας της Σουμελά, που στέκει επιβλητική και αγέρωχη στην Ποντιακή Γη, ως αιώνιο σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού», για να συνεχίσει:

«Σήμερα, τιμούμε τους χιλιάδες Έλληνες Πόντιους, άνδρες, γυναίκες, και παιδιά που βασανίστηκαν, υπέστησαν κακουχίες, εκδιώχτηκαν και τελικά αφανίστηκαν από το κράτος του Κεμάλ και των Νεότουρκων. Δεν είναι έκπληξη, άλλωστε, για τους γείτονές μας, ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τα ιστορικά γεγονότα, καθώς η ημέρα αυτή όπου ο Κεμάλ έκανε απόβαση στη Σαμψούντα και ξεκίνησε το σχέδιο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θεωρείται εθνική γιορτή για την Τουρκία» και κατέληξε διαβεβαιώνοντας ότι «σήμερα, ως Ένοπλες Δυνάμεις, τιμούμε τον Ποντιακό Ελληνισμό και την ιστορία του και διαβεβαιώνουμε όλο το Ελληνικό Έθνος ότι θα είμαστε εγγυητές της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν εγκλήματα κατά του λαού μας».

Και η Milliyet για το Ποντιακό

Η κοσμική αλλά φιλοερντογανική Milliyet σε άρθρο του Μερτ Ινάν υπό τον τίτλο «Τα μνημεία για τον Πόντο στην Ελλάδα», αναφέρεται σε σεμινάριο που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκε «αρχειακό υλικό το οποίο αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί περί γενοκτονίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σύμφωνα με δηλώσεις της Νεβάλ Κονούκ, διδάσκουσας στο Πανεπιστήμιου του Μαρμαρά, στην περιοχή της Μακεδονίας βρίσκονται 55 μνημεία της «λεγόμενης γενοκτονίας των Ποντίων». Ο σκοπός της ανέγερσης των μνημείων αυτών είναι να παραμένει «ζωντανό το ποντιακό ιδεώδες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...