Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αυστραλία για την Ομογένεια ο Κουίκ – 55 συναντήσεις σε 4 πόλεις στο πρόγραμμά του

Στην Αυστραλία για την Ομογένεια ο Κουίκ – 55 συναντήσεις σε 4 πόλεις στο πρόγραμμά του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αυστραλία, όπου θα συναντηθεί με φορείς και εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων, όπως και της Κύπρου και θα έχει διμερείς επαφές με τις Aρχές της χώρας, με προεξάρχουσες εκείνες με την υπουργό Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ, τον ομογενή υπουργό Βιομηχανίας Αρθούρο Συνοδινό και την Πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν.

Όπως τόνισε και στην τελευταία ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή της Βουλής για τη Διασπορά του Ελληνισμού:

«Χαίρομαι που θα ξαναβρεθώ στην Αυστραλία, κοντά στον εκεί Ελληνισμό, αυτή τη φορά όχι με την δημοσιογραφική μου ιδιότητα, αλλά του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, της Ελληνικής Δημοκρατίας.

»Αναζήτησα από το αρχείο του Υπουργείου μας, αλλά και με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και τον Γενικό της κ. Μιχάλη Κόκκινο, τα θέματα ή τα αιτήματα που έχει θέσει η Ομογένεια σε κυβερνητικούς αξιωματούχους σε προγενέστερα ταξίδια.

»Θέματα ή αιτήματα, όμως, που αν αντιλαμβάνομαι σωστά, έμειναν αναπάντητα. Χάθηκαν στη πτήση της επιστροφής.

»Έχω συγκεντρώσει αρκετά, τα σημαντικότερα, τα έχω επεξεργαστεί με τα αρμόδια Υπουργεία και νομίζω ότι θα μπορώ να είμαι χρήσιμος με τις απαντήσεις μου στους ομογενειακούς παράγοντες που τα έθεσαν.

»Επίσης να μην έχουν καμία αμφιβολία, ότι όποιο θέμα έχω παραλείψει ή όποιο καινούργιο θέμα μου δώσουν για επεξεργασία, θα το φροντίσω άμεσα με την επιστροφή μου στην Αθήνα και το συντομότερο θα τους απαντήσω».

Ειδικότερα, στο Σίδνεϊ, αμέσως μετά την άφιξή του, ο Υφυπουργός θα έχει δείπνο εργασίας με τα μέλη του Ελληνο-Αυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, ενώ τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανό, με ομογενειακούς φορείς του εκεί Ελληνισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εβραϊκής Κοινότητας (στα πλαίσια της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ) ενώ θα εκφωνήσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στα μέλη των ελληνικών φοιτητών συλλόγων.

Επίσης, θα συναντηθεί με την Πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν και τον πολιτειακό Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Λιουκ Φόλεϊ.

Στην Καμπέρα, ο κ. Κουίκ θα συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ, τον ομογενή Υπουργό Βιομηχανίας Αρθούρο Συνοδινό και με τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Αυστραλίας – Ελλάδας, της οποίας Πρόεδρος είναι η ομογενής ομοσπονδιακή Βουλευτής Τζούλια Μπανκς (Ιουλία Ελένη Λολάτγη).

Στη Μελβούρνη, ο κ. Υφυπουργός θα συναντηθεί με ομογενειακούς πολιτειακούς βουλευτές και μέλη της Κυβέρνησης της Βικτώρια, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μελβούρνης, τον Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και τους Προέδρους ομογενειακών Συλλόγων και Οργανώσεων.

Τέλος, στην Αδελαΐδα, ο κ. Υφυπουργός θα έχει συναντήσεις με ομογενειακούς βουλευτές στο Κοινοβούλιο της Νότιας Αυστραλίας, υπουργούς της πολιτειακής Κυβέρνησης, τον ομογενή Αρχιδικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νοτίου Αυστραλίας Χρήστο Κουράκη και εκπροσώπους των τοπικών ομογενειακών φορέων.

Επίσης, θα επισκεφθεί το Αυστραλιανό Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Flinders.

Συνολικά το πρόγραμμα του Υφυπουργού περιλαμβάνει 55 συναντήσεις και δράσεις σε τέσσερις πόλεις. Θα τον συνοδεύει ο Διπλωματικός του Σύμβουλος κ. Βίκτωρας Μαλιγκούδης (Σύμβουλος Πρεσβείας Α’).

Λεζάντα: Η πρώτη συνάντηση του Τέρενς Κουίκ, με το που έφτασε στην Αυστραλία, ήταν δίωρη με τα μέλη του Greek Australian Business Counsil.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Νόαμ Κατς (Πρεσβευτής Ισραήλ): «Απλώς φανταστείτε το καθεστώς των Ιρανών Αγιατολλάδων με πυρηνικά όπλα»

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Οι IDF παρακολουθούν όλους τους στόχους»

Αυστραλία: Μακελειό με 6 νεκρούς από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...