Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης σε Σόιμπλε: Έχει αναλάβει μια εργολαβία – Ελπίζω η Ευρώπη να δει τις συνέπειες

Σπίρτζης σε Σόιμπλε: Έχει αναλάβει μια εργολαβία – Ελπίζω η Ευρώπη να δει τις συνέπειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο κ. Σόιμπλε έχει αναλάβει μια εργολαβία να το πω έτσι πιο κομψά για να μην παρεξηγηθώ, έχει μια συμπεριφορά η οποία δεν αρμόζει σε υπουργό οικονομικών μίας μεγάλης χώρας, όπως η Γερμανία».Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στον Real FM.

Συνέχισε δε να σχολιάζει την αντίδραση Σόιμπλε, λέγοντας:

Πριν μερικές μέρες χαρακτήρισε με όχι καλούς τρόπους την ελληνική κυβέρνηση και τον Έλληνα πρωθυπουργό, τώρα επιχειρεί άλλη τακτική, δεν έπιασε η προηγούμενη ούτε αυτή θα πιάσει. Κάνει τα πάντα προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ακραίες προτάσεις που προσπαθεί να επιβάλλει στην Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω και θέλω να ελπίζω ότι η Ευρώπη έχει την ωριμότητα να δει πολύ καθαρά τις συνέπειες από τις πολιτικές των κύκλων που υπηρετεί ο κ. Σόιμπλε.

Πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με τους δογματισμούς της ακραίας νεοφιλελεύθερης παράταξης. Πρέπει να τελειώνουμε με τα μη παραγωγικά συμφέροντα της Ευρώπης . Πρέπει να μπούμε σε καιρούς παραγωγής και ανάπτυξης και αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από την λογική και την πολιτική που έχουν και τα στελέχη και τα κόμματα που υπηρετεί ο κ. Σόιμπλε.

Πιστεύω αυτό δεν είναι θέμα μόνο της Ελλάδας. Είναι θέμα όλης της Ευρώπης. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Έλληνας πρωθυπουργός, η διεθνοποίηση του προβλήματος της Ελλάδας αλλά και του ευρωπαϊκού Νότου, οι συνέπειες από αυτή την πολιτική σε όλο τον πλανήτη είναι πλέον πολύ ορατές.

Χρέος και Γερμανικές εκλογές

Ο κ. Σόιμπλε χάνει κάθε άλλοθι που έχει στο ότι έχουν δίκιο οι προτάσεις που κάνει σε σχέση με το πρόβλημα της Ελλάδας, της Ιταλίας της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της μισής Ευρώπης και παραπάνω. Αν δηλαδή η πολιτική της Ευρώπης εξαρτάται από τι ποσοστό θα πάρει ο κ. Σόιμπλε στις γερμανικές εκλογές ε, υπάρχει θέμα και υπάρχει και θεσμικό θέμα.

Αν καθορίζεται η ευρωπαϊκή πολιτική ανάλογα με τις ορέξεις ενός κόμματος στην Γερμανία, όχι τις προτάσεις του για να βγούμε από την κρίση, αλλά του ότι έχει εκλογές υπάρχει ένα βαρύ θεσμικό θέμα, το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσει και η Ευρώπη και η Γερμανία.

Θεωρώ ότι σωστά βάλαμε το θέμα του χρέους από την πρώτη στιγμή. Αν δεν βρούμε μία λύση σε αυτό το θέμα, δεν θα βρούμε ποτέ λύση στο πρόβλημα που έχουμε. Αυτή είναι η άποψή μου. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να βρεις τρόπους επίλυσης του ζητήματος του χρέους. Αλλά πρέπει να βρεις και να είναι και συγκεκριμένοι.

Πρέπει να δώσει η Ευρώπη το άλλοθι στις αγορές να ανοίξουν πάλι τις πόρτες τους στις χώρες του Νότου να επενδύσουν, να μεταφερθεί ένα μεγάλο κομμάτι του παραγωγικού ιστού στις ευρωπαϊκές χώρες που έχει μεταφερθεί όπως γνωρίζετε πολύ καλά σε άλλες χώρες. Δεν γίνεται όλα αυτά τα ζητήματα να καθορίζονται από τις ορέξεις του κ. Σόιμπλε και τις γερμανικές εκλογές.

Άρα σωστά μπήκε αυτό το θέμα, μπήκε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και από τη στιγμή που εμείς είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας, είμαστε με το παραπάνω εντάξει και είμαστε μετά από πολλά χρόνια λιτότητας, αγκομαχά ο ελληνικός λαός στην καθημερινότητα του με τις υποχρεώσεις που έχει πάρει στις πλάτες του. Δε νομίζω ότι ένας λαός και το τι θα κάνει ο κ. Σόιμπλε στις εκλογές βαραίνει το ίδιο.

Πρέπει κάποια στιγμή η Ευρώπη να πάρει τις ευθύνες της και οι δανειστές και πρέπει και ο κ. Σόιμπλε να μπει στην δική του θέση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Χρ. Σπίρτζης για Τέμπη: Ζητεί να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...