Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: 1 προς 5 προσλήψεις το Δημόσιο – Όχι μονιμοποίηση συμβασιούχων

Μητσοτάκης: 1 προς 5 προσλήψεις το Δημόσιο – Όχι μονιμοποίηση συμβασιούχων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου ενω μίλησε για τις σκέψεις του για την επόμενη ημέρα στη χώρα και το πώς θα διαχειριστεί εκείνος και το κόμμα του μία ενδεχόμενη νίκη στις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο κ. Τσίπρας είχε βάλει τον πήχη ψηλά και δυστυχώς για την χώρα πέρασε από κάτω. Δεν δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει και θα του συνιστούσα να είναι πιο προσεκτικός, όπως ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Έχει υποχρέωση να έλθει στη Βουλή να μας ενημερώσει, να μας πει τι πέτυχε».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η λύση για το χρέος μετατίθεται για το τέλος του προγράμματος, ενώ δεν φαίνεται ότι η Ελλάδα, με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Και όλα αυτά, παρότι ο κ. Τσίπρας πήρε πρόσθετα μέτρα 5 δισ. για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος.

Απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Μητσοτάκης, είπε: «Μακάρι να μπορέσει να βγει η χώρα στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος». Όμως, όπως συμπλήρωσε, αυτό που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας για την τελευταία αναφορά στο ανακοινωθέν του Eurogroup είναι απλώς μία «φραστική διατύπωση».

Για τους συμβασιούχους, τις προσλήψεις και τη λειτουργία του Δημοσίου είπε:: «Πρέπει να μπει τέλος στη στρατιά των συμβασιούχων που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και εξυπηρετούν μόνο τα πολιτικά παιχνίδια Τσίπρα και Σκουρλέτη. Πρέπει να μικρύνει το κράτος. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα μονιμοποιούσαμε τους συμβασιούχους».

Σε ερώτηση για το “πώς μπορεί να μικρύνει το κράτος” και “αν αυτό σημαίνει απολύσεις στο Δημόσιο”, ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Όχι απολύσεις. Απλώς, λιγότερες προσλήψεις. Δεσμευόμαστε στο 1 προς 5 και θα το εφαρμόσουμε όταν αναλάβουμε την εξουσία»

Τέλος ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα λέγοντας ότι κάποιες περιφερειακές υπηρεσίες προς το Δημόσιο, που σήμερα απασχολούν προσωπικό, θα μπορούσε να τις είχε αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας.

Να μην γίνει η εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θεωρεί χρήσιμο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων και θα ζητήσει όπως είπε από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς με τους οποίους θα συναντηθεί να μην προχωρήσουν σε αυτή την εκδήλωση. Το σκέφτηκα πολύ, είπε, σίγουρα θα ταράξω τα νερά αλλά θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνει μια τέταια εκδήλωση στο χώρο των Εξαρχείων αλλά αντιθέτως πρέπει να γίνει μια αστυνομική επιχείρηση για να καθαρίσουν τα Εξάρχεια αλλά τέτοια εντολή δεν έχει δοθεί από αυτούς που πρέπει να τη δώσουν, ανέφερε.οντας ότι είχε βάλει τον πήχη ψηλά και δυστυχώς για την χώρα πέρασε από κάτω.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...