Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουσκ: Ιστορικό βήμα η συμφωνία για ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας

Τουσκ: Ιστορικό βήμα η συμφωνία για ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη να βελτιωθεί η συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ στον τομέα της άμυνας υπογράμμισαν από κοινού ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν oμόφωνα στις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία ενός Eυρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας.

Ο Τουσκ χαρακτήρισε ιστορικό βήμα τη συμφωνία για την ανάγκη εμβάθυνσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε να εμβαθύνουμε τις προσπάθειες μας ενάντια στους ξένους τρομοκράτες. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες για το νέο συνοριακό σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών» δήλωσε ο κ. Τουσκ μετά το τέλος της πρώτης συνόδου εργασίας.

Όπως εξήγησε ο Τουσκ, στους επόμενους τρεις μήνες τα κράτη-μέλη θα συμφωνήσουν σε ένα κοινό κατάλογο για τις δεσμεύσεις που μπορούν να αναλάβουν στον τομέα της άμυνας, καθώς και την ανάληψη συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Ο Τουσκ είπε ότι τα σχέδια της ΕΕ για την άμυνα είναι φιλόδοξα και κάλεσε όλα τα κράτη-μέλη να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Από την πλευρά του, ο Γιούνκερ προκειμένου να αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας των κρατών-μελών της ΕΕ στον τομέα της άμυνας ανέφερε ότι στην ΕΕ υπάρχουν 178 είδη οπλικών συστημάτων, ενώ στις ΗΠΑ μόνο ένα.

«Στην Ευρώπη οι αμυντικές δαπάνες αντιστοιχούν στο ήμισυ των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ», ειπε ο Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι το 80% της έρευνας στον τομέα της άμυνας και το 90% των προμηθειών γίνεται αποκλειστικά σε εθνική βάση.

Την επικύρωση της παράτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Τουσκ

Παράλληλα, ο Τουσκ ανακοίνωσε την επικύρωση της παράτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Συμφωνήθηκε. Η ΕΕ θα παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία», τόνισε ο Τουσκ με ανάρτηση του στο Twitter, επιβεβαιώνοντας την κρίση των κρατών-μελών της Ένωσης ότι η Μόσχα έχει αποτύχει στην εφαρμογή των όρων της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...