Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο σχεδιασμός Τσίπρα για έξοδο στις αγορές – Τα μηνύματα που φθάνουν στο Μαξίμου

Ο σχεδιασμός Τσίπρα για έξοδο στις αγορές – Τα μηνύματα που φθάνουν στο Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί τα προβλήματα της καθημερινότητας, με κορυφή του παγόβουνου την πολιτική “τρικλοποδιά” της ΠΟΕ -ΟΤΑ με τη συνέχιση της απεργίας για τα σκουπίδια απο΄τη ΔΑΚΕ, να προκαλούν πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο ψηλά στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών τους βρίσκεται ακόμα η επόμενη μέρα της συμφωνίας και η πρώτη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές.

Όπως έχει αποκαλύψει ήδη εδώ και δύο μήνες το TRIBUNE, το οικονομικό επιτελείο εργάζεται πάνω στην επιχείρηση εξόδου στις αγορές ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι εδώ και καιρό, σε συνεργασία και με την επενδυτική τράπεζα Rothchild.

Δεν είναι εξάλλου τυχαία η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι οποίοι έχουν πυκνώσει χαρακτηριστικά τις επαφές τους με επενδυτικά funds για τη συμμετοχή τους στην έκδοση ομολόγου, προκειμένου να προετοιμαστεί η έξοδος στις αγορές τον Αύγουστο του 2018 με τη λήξη του προγράμματος.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν και των εισηγήσεων που δέχεται από συνεργάτες του, είναι να πραγματοποιηθεί μία θερινή έξοδος στις αγορές, ωστόσο θέλοντας πρώτα να διασφαλιστεί πως αυτή δεν θα είναι σπασμωδικά , καθώς εξαρτάται από πολλούς τεχνικούς παράγοντες, και θα μπορέσει παράλληλα να στείλει με τα ήδη συμπιεσμένα επιτόκια, ακόμα πιο έντονα θετικό σινιάλο στις αγορές χρήματος.

Διόλου τυχαίο δεν είναι εξάλλου το γεγονός ότι οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στις αγορές έχουν πληθύνει, μετά και τον καθαρό διάδρομο που εξασφαλίστηκε από το Eurogroup, τόσο με αναπτυξιακές δράσεις όσο και με συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος.

Για αυτό το λόγο και στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν εξαιρετικά θετικά τα ιστορικά χαμηλά των επιτοκίων, που έχουν φθάσει στα επίπεδα του 2009, την αναβάθμιση της Moody’s στο αξιόχρεο της χώρας αλλά και τις ελληνικές τράπεζες, που εκλαμβάνονται ως προάγγελος περαιτέρω αποκλιμάκωσης, που θα ανοίξουν το δρόμο ια τις αγορές χρήματος.

Έτσι, παρά το “φρένο” που έβαλε ο Μάριο Ντράγκι για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης κυβερνητικά στελέχη διευκρινίζουν πως αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για την έξοδο στις αγορές, ενώ το επόμενο διάστημα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) σε συνεργασία με την κυβέρνηση και στελέχη της Rothschild και με βάση τις συνθήκες που θα υπάρχουν σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο θα οργανώσουν μια δοκιμαστική έξοδο στις αγορές.

Προς αυτή την κατεύθυνση συγκλίνουν εξάλλου και αλλεπάλληλες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, που προεξοφλούν έξοδο στις αγορές πολύ πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, ενώ το επίμαχο ζήτημα αναμένεται να αποτελέσει και επίδικο της σημερινής συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...