Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προς απαγόρευση η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών στα Εξάρχεια

Προς απαγόρευση η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των  αστυνομικών στα Εξάρχεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της πραγματοποίησης της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, η οποία είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης στις 18:00.

Η ΠΟΑΣΥ σε ανακοίνωση της σημειώνει σημειώνει ότι «θεωρεί δεδομένη» τη «διασφάλιση τόσο της συγκέντρωσής μας όσο και των συμμετασχόντων από κάθε πλευρά», αναγνωρίζοντας πως υπάρχουν σκέψεις για απαγόρευσής της λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγείλει οι αντιεξουσιαστές στο ίδιο σημείο, στις 12 το μεσημέρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι αντιεξουσιαστές, με χθεσινή τους ανάρτηση σε ιστοσελίδα του χώρου, κάλεσε σε περιφρούρηση της περιοχής, ενώ η ΠΟΑΣΥ περιγράφοντας τον εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί στα Εξάρχεια και αργότερα θα χρησιμοποιηθεί στην εκδήλωση, είπε ότι δεν θα προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση, πέραν των ωρών φοροεκφόρτωσής, δηλαδή 11:00 – 12:00 και 20:00 – 21:00.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν ήδη λόγο για «παιχνίδι ομάδας συνδικαλιστών με τη Νέα Δημοκρατία», κυρίως με τον αντιπρόεδρό της Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ παράλληλα στο κυβερνών κόμμα ετοιμάζονται για σφοδρή σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς, όπως γνωρίζουν, θα δεχθούν επιθέσεις ότι τα Εξάρχεια δεν είναι περιοχή όπου μπορεί να οργανώνονται ελεύθερα συγκεντρώσεις.

Ενδεικτικές ήταν και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο οποίος υποστήριξε ότι η προγραμματιζόμενη, από συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών, διενέργεια εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων «με τη διακριτική αλλά σαφή στήριξη της ΝΔ».

Όπως επισήμανε, αυτή η επιλογή είναι προφανές ότι γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού, επικοινωνιακούς και σκοπεύει να δημιουργήσει όρους έντασης μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Στην προοπτική της απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης αναφέρθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, καλώντας τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι».

Ο κ. Τόσκας, που ρωτήθηκε, από το ΑΠΕ- ΜΠΕ, σχετικά με την αναμενόμενη απαγόρευση δεν θέλησε να πάρει θέση, καθώς είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας και όχι της πολιτικής ηγεσίας, αλλά δεν δίστασε να εκφράσει για άλλη μια φορά την άποψή του για αυτή την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ και τα «παράγωγα» αυτής.

«Νομίζω πως όποιος σε αυτή τη χώρα διαθέτει στοιχειώδη λογική σκέψη μπορεί να καταλάβει που μπορεί να οδηγήσει αυτό το κάλεσμα. Και νομίζω ότι και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί το καταλαβαίνουν. Δηλώνει επίσης ο κ. Γερακαράκος ότι το κάνουν για να βρεθεί μια λύση, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση. Άρα γιατί το κάνουν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αν αυτός που κάνει αυτά τα πράγματα δεν είναι επιπόλαιος και αφελής, τότε είναι επικίνδυνος», δήλωσε ο κ. Τόσκας.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΠΟΑΣΥ στις δηλώσεις του κ. Τόσκα. Με δήλωση του στο bloko.gr ο κ. Γερακαράκος χαρακτηρίζει ως ατυχείς τις δηλώσεις του υπουργού δημόσιας τάξης και συνεχίζει, «έχει δίκιο ο κ. Υπουργός. Η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι επικίνδυνη. Γι΄ αυτό καλούμε τον ίδιο και τον κ. αρχηγό στη συγκέντρωση για να βρούμε λύσεις».

Σε ότι αφορά στον χαρακτηρισμό του ως επικίνδυνου από τον κ. Τόσκα, είπε σκωπτικά πως είναι ένας επιπλέον λόγος για να διεκδικήσει το ομώνυμο επίδομα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...