Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΝΤ: Να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες εξόδου της Ελλάδας στις αγορές

ΔΝΤ: Να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες εξόδου της Ελλάδας στις αγορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές», υποστήριξε από την Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Γούλιαμ Μάρεϊ.

«Aπώτερος στόχος είναι να φέρουμε την Ελλάδα σε κατάσταση κανονικότητας, όπου θα μπορέσει να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές και να λειτουργήσει σε ένα λιγότερο αγχωτικό οικονομικό περιβάλλον», ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός όλων των προγραμμάτων που εφαρμόζει το ΔΝΤ, η διασφάλιση της επιστροφής της χώρας στις ιδιωτικές αγορές κεφαλαίων».

Σχετικά με τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα ανέφερε πως θα γίνει το απόγευμα τοπική ώρα Ουάσιγκτον, «μετά το γεύμα», όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ προσέθεσε πως ο χρόνος λήξης της συνεδρίασης δεν είναι γνωστός, αλλά θα ακολουθήσουν αμέσως μετά τα σχετικές ανακοινώσεις.

Ο ίδιος απέφυγε να δώσει στοιχεία από την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους η οποία θα εξεταστεί το βράδυ στο Εκτελεστικό Συμβούλιο και επανέλαβε τη γνωστή θέση του Ταμείου πως για να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα απαιτείται το πρόγραμμα να στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Στην ελάφρυνση χρέους και στις μεταρρυθμίσεις.

«Όλα τα προγράμματα του ΔΝΤ απαιτούν βιωσιμότητα του χρέους είναι ξεκάθαρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στο ίδιο πλαίσιο δεν θέλησε να απαντήσει για το εάν η «επί της αρχής» έγκριση του ελληνικού προγράμματος θα περιλαμβάνει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, εντός του οποίου οι Ευρωπαίοι πρέπει να οριστικοποιήσουν τις παρεμβάσεις ελάφρυνσης του Δημοσίου Χρέους.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για τις αλλαγές που επέφερε το Ταμείο στο «πλαφόν» του ελληνικού χρέους, ώστε η «οροφή» να μετακινηθεί από το χρέος της γενικής κυβέρνησης, στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρκέστηκε να απαντήσει πως «όλα τα προγράμματα του ΔΝΤ εμπεριέχουν «ταβάνι» για το χρέος και προβλέψεις για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η διαχείριση του χρέους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν επιτρέπει στην Αίγυπτο να «ξεφύγει» από το ΔΝΤ – Πρόσφυγες για χρέος

ΤΟ ΔΝΤ ζητάει από τον Μητσοτάκη πάγωμα αυξήσεων μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων

ΔΝΤ: Η Γερμανία είναι το μόνο μέλος των G7 που θα υποστεί συρρίκνωση η οικονομία του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...