Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Βρίσκεστε σε νευρική κρίση, γιατί άραγε;

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Βρίσκεστε σε νευρική κρίση, γιατί άραγε;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα νεύρα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης επεσήμανε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την αντιπαράθεση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Αντί να κάνετε κάθε 15 μέρες πρόταση για Εξεταστική ασχοληθείτε με τα προβλήματα του τόπου και την έξοδο από την κρίση. Όσους Μαδούρο και αν ανακαλύψετε όσο και σύμμαχο να κάνετε τον Βαρουφάκη δεν θα καταφέρετε να πείσετε τον ελληνικό λαό γιατί δεν έχετε θετική πρόταση για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Γιατί αυτά τα νεύρα; Τι έχετε πάθει; Από τότε που έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση και έχουμε ένα θετικό διάδρομο στην οικονομία δίνετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Μέσα σε 1,5 μήνα έχετε ζητήσει τρεις Εξεταστικές: μία για τον Καμμένο – δεν ξέρω αν επιμένετε ακόμη –, μία για τον Βαρουφάκη – που έχει συζητηθεί και απορριφθεί – και μία τώρα για τον Μαδούρο και τη Βενεζουέλα», τόνισε.

«Είναι και η εν γένει συμπεριφορά σας. Ζητήσατε από τα αυτοδιοικητικά σας στελέχη να μποϊκοτάρουν τα συνέδρια για την ανάπτυξη επειδή θα είναι ο πρωθυπουργός. Βάλατε απαγορευτικό μέχρι και στον ανιψιό σας», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο Κ. Μητσοτάκης δυσφόρησε και ο πρωθυπουργός του είπε: «τι έχετε πάθει; Μην ξινίζετε το πρόσωπό σας». Και συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας: «φτάσατε στο σημείο να χάσετε κάθε ίχνος αστικής ευγένειας που κατά τα άλλα σας διακρίνει και την ημέρα των γενεθλίων μου αντί για ευχές μου απευθύνατε ύβρεις. Τα νεύρα δεν κάνουν καλό. Αντί να ζητάτε κάθε 15 μέρες μία Εξεταστική να φτιάξετε εκεί στην Πειραιώς μία Εξεταστική για την αιτία που έχετε νεύρα».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης επαναεπιβεβαίωσε ότι στην πραγματικότητα έχει ένα σχέδιο ακραία νεοφιλελεύθερο, ότι δεν τον ενδιαφέρει το δημόσιο, αλλά το ιδιωτικό. Μας κατήγγειλε επειδή στο άσυλο γυρίζουμε στην ανομία του θεσμικού πλαισίου Γιαννάκου της κυβέρνησης Καραμανλή. Και ότι αποκαθιστούμε μία πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική για ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, την κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρύματος. Ανέδειξε ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης την χρησιμοποίηση της αξιολόγησης ως εργαλείο για την κατάργηση ιδρυμάτων ή μείωση της χρηματοδότησης. Ίσως ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει ξεχάσει την θητεία του ως υπουργού που αξιοποίησε την αξιολόγηση για να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι».

Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε και στην κριτική για την κακή νομοθέτηση και τις τροπολογίες. «Αυτή κατηγορία όταν εκστομίζεται από την πλευρά της ΝΔ ακούγεται εξαιρετικά υποκριτικό. Στο σπίτι του κρεμασμένου λέει μία παροιμία. Ξεχάσατε ότι νομοθετούσατε σχεδόν αποκλειστικά με ΠΝΠ;», αναρωτήθηκε και συνέχισε: «η διαφορά ανάμεσα στην ανάγκη της υλοποίησης στόχων ενός προγράμματος ασφυκτικού ως προς το χρόνο και στην υλοποίηση μέτρων εξισορρόπησης των επιπτώσεων που έχουν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και αντιμετωπίζουν κοινωνικές ανάγκες. Το 2014 είχατε νομοθετήσει περίπου 270 τροπολογίες της τελευταίας στιγμής σε 60 νομοσχέδια, ενώ εμείς 290 τροπολογίες σε 90 νομοσχέδια. Εμείς φέραμε με τροπολογία της τελευταίας στιγμής την εφάπαξ σύνταξη και την απαλλαγή της Λέσβου από τον ΕΝΦΙΑ, ενώ εσείς την ασυλία στους τραπεζίτες».

Εμφατικά ο πρωθυπουργός αμφισβήτησε το ενδιαφέρον της ΝΔ για τους μη προνομιούχους πολίτες. «Οι επικοινωνιολόγοι που σας πρότειναν να κάθεστε στα άχυρα σας είπαν να μιλήσετε για τον νέο επιστήμονα της δυτικής Αττικής. Πως νοιάζεστε εσείς για το νέο άνθρωπο επιστήμονα της δυτικής Αττικής; Ήσασταν πέντε χρόνια κυβέρνηση» είπε.

«Χρειάζεστε επειγόντως διακοπές. Είναι κακό στην πολιτική να χάνετε η αίσθηση του χιούμορ. Απαξιώνετε την άσκηση εποικοδομητικής κριτικής μέσα από την γελοιογραφία» απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος πήρε την ντάνα με τις τελευταίες 159 τροπολογίες που έχουν κατατεθεί από την κυβέρνηση και τις κατέθεσε στα πρακτικά λέγοντας ότι «είναι ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής για την εξυπηρέτηση της εκλογικής σας πελατείας».

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το προνόμιο της κοινω,,,νικής ευαισθησίας. «Εμείς δεν διεκδικούμε το προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας, αλίμονο. Όμως ο λαός και κυρίως αυτοί που εμείς θέλουμε να εκπροσωπούμε έχουν μνήμη/. Και ξέρουν πολύ καλά ποιοι διαχειριστήκαν τις προσδοκίες τους σε ένα πελατειακό κράτος [ποιο λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «εσείς αυτούς τους ανθρώπους τους διαχειριστήκατε ως ανθρώπους ενός κατώτερου Θεού, με μίσος. Παράδειγμα οι καθαρίστριες. Εμείς έχουμε πάντα στην έγνοια μας αυτές τις κατηγορίες ακόμη και μέσα στις δύσκολες συνθήκες».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την πρωτολογία του Πρωθυπουργού για το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...