Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λέβιθα και Κίναρος είναι “τουρκικά νησιά” γράφει η Sözcü και καταγγέλλει ότι η Ελλάδα τα οχυρώνει

Λέβιθα και Κίναρος είναι “τουρκικά νησιά” γράφει η Sözcü και καταγγέλλει ότι η Ελλάδα τα οχυρώνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με νέο της άρθρο η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εθνικιστική εφημερίδα Sözcü “καταγγέλλει” ότι η Ελλάδα δημιουργεί στρατόπεδα σε δύο ακόμα υποτιθέμενα τουρκικά νησιά, στα Λέβιθα και στην Κίναρο.

Τα Λέβιθα ανήκουν στα Δωδεκάνησα, υπάγονται στον Δήμο Λέρου και σε αυτά κατοικεί μια οικογένεια Ελλήνων στον μικρό οικισμό που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του νησιού. Οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού συντηρούν κάποιους χώρους διαμονής και εστίασης καθώς το νησί δέχεται ολιγομελείς ομάδες τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μετά το 15ο αιώνα, η Λέβιθα αναδείχθηκε σε προσκυνηματικό τόπο των θρησκειών του αιγαιακού χώρου. Καθολικοί και ορθόδοξοι τιμούσαν εκεί τον Άγιο Γεώργιο, ενώ οι μουσουλμάνοι τον Koc Baba, άγιο που, σύμφωνα με την παράδοση, είχε φονεύσει μυθικά τέρατα, όπως και ο Άγιος Γεώργιος.

Η Κίναρος είναι νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού. Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια. Το νησί από το 2013 έχει δυο μόνιμους κάτοικους και οι προμήθειες με τα απαραίτητα φτάνουν στο νησί με σκάφος από την Αμοργό.

Όπως βλέπετε και στον χάρτη, οι δύο νησίδες βρίσκονται ανατολικά Νάξου και Αμοργού και δυτικά Λέρου και Καλύμνου. Δεν έχουν καμία σχέση με τις ακτές της Τουρκίας, η Λέβιθα απέχει σχεδόν 70 χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές. Και όμως, οι Τούρκοι εθνικιστές διαδίδουν ότι αυτά τα νησιά είναι δικά τους.

«Η πρόκληση συνεχίζεται – Η Ελλάδα εγκατέστησε μια ακόμη (στρατιωτική) βάση σε δυο νησιά μας, τα οποία έχει καταλάβει» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Sözcü.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «η Ελλάδα η οποία έχει δημιουργήσει 10 στρατιωτικές βάσεις στα νησιά μας, τώρα θα δημιουργήσει (στρατιωτική) βάση στις νήσους Λέβιθα (Kocbaba) και Κίναρος (Ardıccık), που υπάγονται στα Μούγλα. Στα νησιά αυτά έχουν μεταφερθεί χιλιάδες στρατιώτες και βαρύς οπλισμός».

Στο ρεπορτάζ υπενθυμίζεται ότι στα εν λόγω νησιά το ΥΠΕΘΑ της Ελλάδας, τον περασμένο Απρίλιο, κατασκεύασε ηλιακά και αιολικά ενεργειακά πάρκα και στην τελετή εγκαινίων τους είχε παραβρεθεί ο Ταξίαρχος Δημήτρης Χούπης.

Οι Τούρκοι εθνικιστές προπαγανδίζουν ότι η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά μεταξύ των ετών 2004 και 2014 “18 τουρκικά νησιά και μια βραχονησίδα” στο Αιγαίο. Οι περισσότερες διεκδικήσεις των Τούρκων αφορούν τα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...