Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος: Καθοριστική για την αγορά η σημασία των επιμελητηρίων

Παυλόπουλος: Καθοριστική για την αγορά η σημασία των επιμελητηρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την καθοριστική σημασία των επιμελητηρίων στη λειτουργία των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο τους Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Παύλο Ραβανή, προέδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «πρέπει να στηριχθεί ο θεσμός αυτός» και διαβεβαίωσε: «Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου θα κάνω αυτό που μου αναλογεί, για να μπορέσουν τα επιμελητήρια να στηρίξουν τις επιχειρήσεις σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, δρόμο τον οποίον πρέπει να ακολουθήσει και η ίδια η οικονομία μας, για να μπορέσουμε επιτέλους να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μίχαλο, επισήμανε ότι με τη διπλή του ιδιότητα -καθώς είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος-, «εκπροσωπείτε το “επιχειρείν”, τις επιχειρήσεις και ιδίως τις μικρομεσαίες που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Μέσω υμών, λοιπόν, θέλω να συγχαρώ αυτές τις επιχειρήσεις, τους ανθρώπους τους, γιατί μέσα σε αυτή τη βαθιά κρίση, για την οποία δεν ευθύνονται, με τόσες θυσίες καταφέρνουν να αντέξουν και πρέπει να αντέξουν. Ο επιμελητηριακός θεσμός μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση και το έχει κάνει».

Από την πλευρά του ο κ. Μίχαλος ευχαρίστησε τον ΠτΔ «για αυτήν τη συνάντηση, στην απαρχή αυτού του νέου οικονομικού κύκλου και στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης». Αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας σημειώνοντας: «Πρέπει να πω ότι υπάρχουν κάποια σταθεροποιητικά στοιχεία το τελευταίο χρονικό διάστημα με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Βλέπουμε μία σταθερή και ανοδική πορεία σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, δειλά δειλά ακόμη και τη βιομηχανική παραγωγή, βλέπουμε από τα τελευταία στοιχεία των στατιστικών υπηρεσιών ότι, είναι προς μια θετική πορεία». «Ωστόσο», πρόσθεσε, «παραμένουν αγκάθια, τα οποία πρέπει να αφαιρέσουμε, έτσι ώστε να έχουμε μία υγιή ανάπτυξη μετά από αυτά τα οκτώ χρόνια διαρκούς ύφεσης, που έχει περάσει ο τόπος». Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαρκή στήριξη προς τον επιμελητηριακό θεσμό και την αναγνώριση του έργου του επιμελητηριακού θεσμού στα οικονομικά δρώμενα του τόπου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παυλόπουλος-Βενιζέλος: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Πρ. Παυλόπουλος: Ο Ερντογάν είναι τρομερά αναξιόπιστος – Αδιανόητη η απειλή του Casus Belli

Π. Παυλόπουλος: Ένας «εχθρός» του Κράτους Δικαίου: Η «επικυριαρχία» του «οικονομικού» επί του «θεσμικού»

Γιάννης Βουτσινάς: Δουλειά και μεγάλος σεβασμός στους κατοίκους των νησιών της Αττικής

Νίκος Δένδιας: Οι τέσσερις βασικοί άξονες του υπ. Εθνικής Άμυνας για εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...