Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος σε Σκόπια: Σταματήστε τον αλυτρωτισμό – Υπονομεύετε την ευρωπαϊκή σας πορεία

Παυλόπουλος σε Σκόπια: Σταματήστε τον αλυτρωτισμό – Υπονομεύετε την ευρωπαϊκή σας πορεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχτηκε την εθνική νεανίδων χάντμπολ και τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας (ΟΧΕ) για να τούς συγχαρεί για την απόφαση να μην αγωνιστούν απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της ΠΓΔΜ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα Σκόπια, λόγω της χρήσης του ονόματος “Macedonia” στις φανέλες, αλλά και στο γήπεδο της οικοδέσποινας της διοργάνωσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην ΠΓΔΜ, στην ομιλία του προς τις νεαρές αθλήτριες του χάντμπολ κα την ηγεσία της ΟΧΕ. «Θέλω με την ευκαιρία αυτή να τονίσω προς στη γειτονική χώρα, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ότι όσο συνεχίζει αυτή την τακτική, που όπως είπα είναι αντίθετη με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, λόγω του αλυτρωτισμού που αποπνέει, η ίδια υπονομεύει την ευρωπαϊκή της πορεία», υπογράμμισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε:

«Σας ευχαριστήσω που είστε εδώ! Και θέλω δημόσια να εξηγήσω για ποιο λόγο έγινε αυτή η πρόσκληση. Να θυμάστε ότι η στάση σας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν μια στάση συνέπειας και ευθύνης. Όχι μόνο απέναντι στην πατρίδα μας, αλλά απέναντι στο αθλητικό ιδεώδες, απέναντι στο αθλητικό πνεύμα.

Γιατί το ξέρετε, άλλωστε, δεν χρειάζεται να το εξηγήσω εγώ: Το γνήσιο αθλητικό πνεύμα, το γνήσιο αθλητικό ιδεώδες δεν συμβιβάζεται, με χονδροειδείς παραχαράξεις της ιστορίας, οι οποίες μάλιστα εκδηλώνουν τάσεις αλυτρωτισμού, προσβάλλουν ακόμη και αυτό, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτό που κάνατε, λοιπόν σας τιμά γιατί υπερασπιστήκατε και την πατρίδα μας, αλλά και τον αθλητισμό. Και μάλιστα από μια χώρα που γέννησε το Ολυμπιακό ιδεώδες, το οποίο είναι σύμφυτο με την ιστορική αλήθεια και με την ειρήνη.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να τονίσω προς τη γειτονική χώρα, την ΠΓΔΜ ότι όσο συνεχίζει αυτή την τακτική, που όπως είπα είναι αντίθετη με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, λόγω του αλυτρωτισμού που αποπνέει, η ίδια υπονομεύει την ευρωπαϊκή της πορεία. Και είναι υπεύθυνη και γι΄ αυτό στο λαό αυτής της χώρας.

Συγχαρητήρια θερμά! Συνεχίστε έτσι! Και να θυμάστε ότι είχατε ελπίδες, σχεδόν βεβαιότατα, για ένα μετάλλιο, και για το χρυσό. Προτιμήσατε, όμως, να μείνετε συνεπείς. Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού, αυτό σας διακρίνει και γι΄ αυτό είστε ένα παράδειγμα για τη γενιά σας. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Καλή συνέχεια και για τα υπόλοιπα που πρέπει να κάνετε για τη ζωή σας».

Παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος συνεχάρη επίσης με τη σειρά του, τη διοικητική ηγεσία της ΟΧΕ, το τεχνικό τιμ και τις αθλήτριες της εθνικής νεανίδων χάντομπολ για τη στάση του αυτή απέναντι στις προκλήσεις της γειτονικής χώρας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε θαρραλέα τη στάση των κοριτσιών λέγοντάς τους πως δεν μετρούν μόνο τα μετάλλια, ενώ σχετικά με τη στάση από πλευράς της διοργανώτριας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα Σκόπια τόνισε: «Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα, απλά ζητάμε να τηρηθούν οι κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Η φύση του σκορπιού

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...