Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον πυρετό ΔΕΘ και Μακρόν ο Τσίπρας “τρέχει” τους υπουργούς

Στον πυρετό ΔΕΘ και Μακρόν ο Τσίπρας “τρέχει” τους υπουργούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αποκρυστάλλωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αλλά και τις λεπτομέρειες της εξαιρετικά βαρύνουσας σημασίας επίσκεψης του Εμμανουέλ Μακρόν το Σεπτέμβρη προχωρά πλέον το κυβερνητικό επιτελείο, με τον Πρωθυπουργό να έχει σήμερα εκ νέου διαδοχικές συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του και υπουργούς των χαρτοφυλακίων που άπτονται της ατζέντας των δύο οροσήμων.

Ήδη από χθες πάντως, ο πρωθυπουργός είχε παράλληλα απανωτές συσκέψεις για ζητήματα που βρίσκονται εκτός του μνημονιακού πλαισίου, με το Μέγαρο Μαξίμου να ρίχνει παράλληλα ιδιαίτερο βάρος στην υλοποίηση πολιτικών και πρωτοβουλιών εκτός των μνημονιακών υποχρεώσεων, κινήσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν τη βούληση της κυβέρνησης για διεύρυνση του πεδίου δράσης εκτός των στενών ορίων της συμφωνίας αλλά και σκιαγραφούν τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα για την μεταμνημονιακή εποχή, μετά τον Αύγουστο του 2018 που ολοκληρώνεται το μνημόνιο.

Στο Μαξίμου χθες βρέθηκαν, διαδοχικά, ο Γιάννης Δραγασάκης, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Κώστας Γαβρόγλου, όπου, επισήμως, συζητήθηκε η πορεία ίδρυσης της Αναπτυξιακής Τράπεζας, το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα εργασιακά με ειδική μνεία στην απλήρωτη και αδήλωτη εργασία προς όφελος των εργαζομένων αλλά και οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες συσκέψεις προκειμένου να οριστικοποιηθεί η επενδυτική ελληνο-γαλλική συνεργασία, δεδομένου ότι τον τελευταίο μήνα οι αρμόδιοι αξιωματούχοι των Ηλυσίων Πεδίων και του Μαξίμου εργάζονται επί σχεδίων που έχουν υποβάλλει οι δύο πλευρές, εν όψει της άφιξης του Γάλλου προέδρου – και πριν αυτή ανακοινωθεί επισήμως.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ολοκλήρωση επενδυτικών συμφωνιών αλλά και οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, προκειμένου να ενισχυθεί έτι περαιτέρω η αναπτυξιακή δυναμική που καταγράφει η ελληνική οικονομία, γεγονός που θα δώσει δυναμική πνοή και ενόψει της τρίτης αξιολόγησης που ήδη απασχολεί έντονα το υπουργείο Οικονομικών και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ρόλος Μακρόν εξάλλου στην τρίτη αξιολόγηση και στην αντιμετώπιση του “αγκαθιού” του ΔΝΤ βρίσκεται στα ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης, γεγονός που φέρεται να επιβεβαιώνεται από τις διαρροές των Ηλυσίων Πεδίων που αναβαθμίζουν τη σημασία της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα.

Στις συσκέψεις, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα μετέχουν οι επικεφαλής των υπουργείων τα οποία εμπλέκονται στους σχεδιασμούς, δηλαδή Ανάπτυξης, Ενέργειας, Υποδομών, Εξωτερικών. Η συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και Αμυνας θεωρείται βέβαιη, καθώς, πέραν των επενδύσεων, η έξοδος της χώρας στις αγορές και το εξοπλιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται στις συζητήσεις.

Στα «ώριμα σχέδια» εντάσσεται η ελληνο-γαλλική «στρατηγική συνεργασία» της ΕΥΔΑΠ με την Suez. Η γαλλική εταιρία θα αναλάβει πιθανότατα ρόλο τεχνικού συμβούλου και συμβούλου διοίκησης, με στόχο να τρέξουν έργα που θα μπορούσαν να αγγίξουν και το ένα δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...