Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Ξεπλένουν τον ναζισμό στη Ν.Δ. Ακροδεξιός ο Άδωνις και χουντικός ο Βορίδης

Παπαδημούλης: Ξεπλένουν τον ναζισμό στη Ν.Δ. Ακροδεξιός ο Άδωνις και χουντικός ο Βορίδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ορισμένοι στη Ν.Δ. ξεπλένουν τον ναζισμό, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την επίμαχη εκδήλωση του υπουργείου Δικαιοσύνης της Εσθονίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, πρόσθεσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει φιλελεύθερος αλλά την ίδια ώρα έχει κάνει αντιπρόεδρο έναν ακροδεξιό, τον Αδωνι Γεωργιάδη και κορυφαίο τομεάρχη έναν χουντικό, τον Μάκη Βορίδη». «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αυτούς τους είχε πετάξει έξω από την παράταξη γιατί τους θεωρούσε άκρα, το ίδιο και ο Κώστας Καραμανλής, καθώς και ο νεότερος Καραμανλής ο βουλευτής Σερρών» συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «Έχασαν όσοι προσπάθησαν ανιστόρητα να ταυτίσουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του και τους πολιτικούς του προγόνους δημιουργήθηκε ως αντιπαράθεση, αντίδραση στην ολοκληρωτική εκτροπή του σταλινισμού και τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού. Εμείς έχουμε τις ρίζες μας σε αυτούς που υπεράσπισαν την Άνοιξη της Πράγας κόντρα στα σοβιετικά τανκς».

«Ο Στάλιν έκανε εγκλήματα και εμείς είμαστε απέναντι. Και ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε διότι δεν είχε δημοκρατία. Και γι’ αυτό εμείς αγωνιζόμαστε για έναν σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία κόντρα σε όλα αυτά. Αλλά το να φορτώνει κανείς σε έναν κομμουνιστή που αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της χώρας από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και την ΕΔΑ… τα εγκλήματα του Στάλιν, είναι σαν να χρεώνει σε έναν χριστιανό κανείς τα εγκλήματα της Ιεράς Εξέτασης, είναι σα να χρεώνει σε έναν μουσουλμάνο τα φρικιαστικά εγκλήματα του ISIS».

Εν όψει της ΔΕΘ, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι είναι καιρός «να αρχίσουμε να συζητάμε πώς θέλουμε την αντιμνημονιακή Ελλάδα» και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει «τα βήματα που θα εγγυηθούν ώστε αυτή η ΔΕΘ να είναι η τελευταία που θα βρει τη χώρα με μνημόνια» και να τεθεί το χρονοδιάγραμμα εξόδου της χώρας από αυτά ως τον Αύγουστο του 2018.

Ως προτεραιότητες για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ότι είναι «να κλείσει γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις η γ’ αξιολόγηση, να πετύχει η επίσκεψη Μακρόν που θα βοηθήσει την Ελλάδα» και η επιτάχυνση των επενδύσεων. Όπως είπε «η κυβέρνηση θέλει τις επενδύσεις και έχει καταφέρει μια σημαντική αύξησή τους. Μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η επιτάχυνση της επένδυσης στο Ελληνικό».
Αναφορικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμό ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού και δεν προαναγγέλλεται.

Σχετικά με τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά πολλές οι φωτιές στη Ζάκυνθο για να τις αποδώσει κανείς μόνο στο φυσικό παράγοντα». «Όσους τοπικούς παράγοντες έχω ακούσει αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο των εμπρησμών» συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...