Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βενιζέλος “έδειρε” Λοβέρδο για το PSI – Δημόσιος διασυρμός με δήλωση… μετανοίας

Ο Βενιζέλος “έδειρε” Λοβέρδο για το PSI – Δημόσιος διασυρμός με δήλωση… μετανοίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία ωραία ατμόσφαιρα συνεχίζει να επικρατεί στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Την ώρα που και οι κλητήρες της Κεντροαριστεράς ετοιμάζονται να ανακοινώσουν υποψηφιότητα για την προεδρία του νέου φορέα, ο μέχρι στιγμής “σιωπηλός” Ανδρέας Λοβέρδος ανέκρουσε πρύμναν κακήν κακώς μετά από έντονο κατσάδιασμα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο λόγος; Το… τρισκατάρατο PSI, εμπνεύσεως του ίδιου του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, επιχειρώντας να τηρήσει αποστάσεις από το μέτρο που κατέστρεψε ασφαλιστικά ταμεία και να “χαϊδέψει” τους μικροομολογιούχους, επανακατέθεσε για πέμπτη φορά ερώτηση στη Βουλή για το κατά πόσο η κυβέρνηση έχει κάποια κατευθυντήρια γραμμή για το θέμα.

Η απάντηση, η οποία αναβλήθηκε λόγω οικογενειακού προβλήματος του αρμόδιου, Γιώργου Χουλιαράκη, αναμενόταν με ενδιαφέρον από δεκάδες χιλιάδες μικροομολογιούχους, καθώς από το 2012 δεν είχαν λάβει ποτέ απάντηση για το κατά πόσο θα αποκατασταθούν οι ζημίες τους και με ποιο τρόπο.

Η επιμονή του κ. Λοβέρδου για την επίμαχη ερώτηση, και οι χαρακτηρισμοί του για το PSI ως “αυστηρή έως εξοντωτική κίνηση”, όπως σημείωσε χθες η Ελευθερία του Τύπου, έκανε πολλούς να ερμηνεύουν τη συγκεκριμένη κίνηση ως αιχμή προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Για κάποιο… μαγικό λόγο, τον οποίον μονάχα ο Ανδρέας Λοβέρδος γνωρίζει, σήμερα, μετά το σχετικό δημοσίευμα της Ελευθερίας του Τύπου, προχώρησε σε… εξηγήσεις με γραπτή του δήλωση “μετανοίας”.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως “η Ελευθερία του Τύπου ανέδειηε σήμερα το θέμα των μικροομολογιούχων, τη διευθέτηση του οποίου προσπαθώ να κρατήσω ζωντανή από το 2012. Ως προς το δημοσίευμα αυτό θέλω να κάνω μία διευκρίνηση: Όπως έχω επισημάνει, η απόφαση για το θέμα του PSI ήταν συλλογική, τόσο σε επίπεδο Κυβέρνησης όσο και σε επίπεδο Βουλής και συμμετείχα σε αυτήν και στα δύο επίπεδα. Συνεπώς, δεν υπάρχει στα ερωτήματά μου προς τους υπουργούς Οικονομικών η παραμικρή αιχμή που να αφορά στις επιλογές του κ. Βενιζέλου ως προς το κορυφαίο αυτό εθνικό ζήτημα”.

Με λίγα λόγια ο κ. Λοβέρδος, “μετά από… κατσάδα” λένε οι κακές γλώσσες, με μία κίνηση που θα ζήλευε και η Κομανέτσι, ομολογεί πως καταθέτει ερώτηση για το πως θα αποζημιωθούν οι μικροομολογιούχοι για το PSI, απόφαση στην οποία “συμμετείχε και στα δύο επίπεδα”.

Το λες και αυτοδιασυρμό κατά παραγγελία…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...