Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρή επίθεση Μαξίμου: Προβοκάτσια του Μητσοτάκη ο εκβιασμός Eldorado

Σφοδρή επίθεση Μαξίμου: Προβοκάτσια του Μητσοτάκη ο εκβιασμός Eldorado
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μύδρους κατά της ΝΔ και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύουν κυβερνητικοί κύκλοι κάνοντας λόγο για «ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα» μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν και την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή η απόπειρα δε θα έχει καμία τύχη.

Όπως σημειώνουν, «το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62.

Ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσίασε το νέο μοντέλο ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η κυβέρνηση και από το οποίο μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2017 έχουν εισρεύσει 1,6 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία».

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση για πρώτη φορά θέτει τις θεσμικές βάσεις για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στις επενδύσεις έντασης γνώσης, που αξιοποιούν και δεν θέτουν σε κίνδυνο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας:

– Το μοναδικό ελληνικό τοπίο που ήδη αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.

– Το κλίμα και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τόσο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και για την αναβαθμισμένη πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση.

– Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

– Και πάνω από όλα το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τις αξιοπρεπείς αμοιβές των εργαζόμενων που αποτελούν την καρδιά της παραγωγής.

«Αντίθετα, η ΝΔ και οι δορυφόροι της, επιμένουν στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που καθορίζεται μονάχα από την ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, την αδιαφορία για το περιβάλλον και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης που στη συνάντησή του πριν από λίγες ημέρες ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη σημερινή αντίδραση της εταιρίας ας απαντήσει:

Τον απασχολεί το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας;

Τον ενδιαφέρουν οι επενδύσεις εκατομμυρίων σε τουριστικές υποδομές στη Χαλκιδική που θα πληγούν εάν η εταιρία δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς κανόνες;

Ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος όμως του δημοσίου συμφέροντος;»

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του on camera για το θέμα σημείωσε:

«Μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” οδηγούνται στην ανεργία. Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση. Με αποτέλεσμα, η εταιρεία να αναστείλει, τελικά, τις εργασίες της. Η κυβέρνηση, με τον γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους, ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας.

Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές. Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυταρχισμός και αυθαιρεσία. Και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, καθώς η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων.

Καλώ την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλει τη στάση της. Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι η δική μου κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτές τις πρακτικές. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι νόμοι θα τηρούνται από όλους. Οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους και η Ελλάδα θα γίνει, επιτέλους, μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις», καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Eldorado εκβιάζει και απαιτεί άδεια με τελεσίγραφο ως τις 21 Σεπτέμβρη

Την ώρα που η Eldorado Gold είναι προ των πυλών της διαιτησίας με το ελληνικό Δημόσιο για το θέμα των περιβαλλοντικών όρων, η διοίκηση της εταιρίας με μία άνευ προηγουμένου αποικιοκρατική κίνηση απειλεί ευθέως πως θα αποχωρήσει από την Ελλάδα εάν δεν της δοθούν οι άδειες για να προχωρήσουν τα έργα.

Με τον τρόπο αυτόν η διοίκηση της εταιρίας επιβεβαιώνει πως λειτουργεί με όρους αποικιοκρατίας και χωρίς ίχνος σεβασμού στην κείμενη νομοθεσία.

Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος Τζ. Μπερνς;

Έδωσε προθεσμία στην κυβέρνηση μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου του 2017 για την έκδοση των αναγκαίων αδειών: «Ως συνέπεια της μη έκδοσης αδειών καθίσταται αδύνατη η συνέχιση της επένδυσης στην Ελλάδα. Η προθεσμία της Eldorado Gold για την έκδοση των εκκρεμών αδειών για τα έργα Σκουριών και Ολυμπιάδας στις 21 Σεπτεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά επικαλούμενος τονίζοντας ότι «αν γνωρίζαμε τις καθυστερήσεις δεν θα ε%

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Καβάλα: Χαστούκισαν τη βουλευτή της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...