Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικίνδυνος ο Βενιζέλος: Στέλνει μήνυμα διεθνώς πως η Ελλάδα είναι χώρα της πλάκας

Επικίνδυνος ο Βενιζέλος: Στέλνει μήνυμα διεθνώς πως η Ελλάδα είναι χώρα της πλάκας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αμετροεπής ως πάντοτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος άδραξε την ευκαιρία της απειλής της Eldorado Gold να αποχωρήσει από την Ελλάδα εάν δεν της δοθούν οι άδειες περιβαλλοντικών όρων για να εγκαλέσει για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση.

Ωστόσο ο υπερβάλλων ζήλος τον οδήγησε σε μία εθνικά επιζήμια δήλωση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως “η Ελλάδα είναι μία χώρα της πλάκας σε σχέση με τις ξένες επενδύσεις, δεν μπορείς να πείσεις κανέναν”.

«Για να φθάσουμε σε μία αναστολή επένδυσης, η οποία έχει αξία περίπου 3 δισεκατομμυρίων, και σε προβολή αξιώσεων κατά του Ελληνικού Δημοσίου, σημαίνει ότι έχουν συμβεί πράγματα τα οποία είναι πρωτοφανή» δηλώνει μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος προσθέτει: «Κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχουν αξιόπιστο συνομιλητή, δεν υπάρχει μία χώρα η οποία προσφέρει ασφάλεια δικαίου. Αυτό τι μήνυμα είναι; Αν ήσασταν ξένος επενδυτής, εάν ήσασταν ξένη τράπεζα, αν ήσασταν οίκος αξιολόγησης, τι θα λέγατε στον μελλοντικό άμεσο επενδυτή στην Ελλάδα; Όχι αυτόν που μπορεί να αγοράσει καμιά μετοχή ή κανένα ομόλογο, αλλά σε αυτόν που έρχεται να κάνει μία σοβαρή δουλειά και να δεσμεύσει λεφτά με αργή απόδοση στην Ελλάδα, τι θα του λέγατε;».

Στην κριτική που ασκείται περί καταστροφής του περιβάλλοντος, ο κ. Βενιζέλος απαντά λέγοντας: «Ποιος μιλά για καταστροφή περιβάλλοντος; Εδώ μιλάμε για αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους διεθνώς διαμορφωμένους και για 18 αποφάσεις, λέει η εταιρία, του Συμβουλίου Επικρατείας. Υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που έχει προστατεύσει το περιβάλλον περισσότερο από το Συμβούλιο Επικρατείας; Εδώ έχουν γίνει 20 δίκες στο Συμβούλιο Επικρατείας στην Ολομέλεια για την επένδυση αυτή. Ο πιο αυστηρός κριτής, ο πιο σοβαρός θεματοφύλακας του περιβάλλοντος τα έχει ελέγξει αυτά. Η Χαλκιδική, που είναι ένα διαμάντι, ένα στολίδι, είχε παραδοσιακά μεταλλευτικές δραστηριότητες, δηλαδή, δεν μπορούν να συνυπάρχουν αυτές οι δραστηριότητες μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον το οποίο είναι μοναδικό;».

Όταν ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται φιλοεπενδυτικός στις 10 Σεπτεμβρίου και στις 11 Σεπτεμβρίου δηλώνει η Eldorado Gold ότι αποχωρεί και καταγγέλλει, διότι είναι θύμα εμπαιγμού, και άρα μία επένδυση τεραστίων διαστάσεων παύει να λειτουργεί και επιπλέον το μήνυμα διεθνώς είναι ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα της πλάκας σε σχέση με τις ξένες επενδύσεις, δεν μπορείς να πείσεις κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Παυλόπουλος-Βενιζέλος: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Μετά από 15 χρόνια

Ευαγγ. Βενιζέλος: Πρώτα η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία και μετά το Κυπριακό

Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη για την κινδυνολογία περί κλεισίματος τραπεζών και νέων μνημονίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...