Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάζια Τσίπρα για οικονομία, επενδύσεις και… παραφωνίες στο υπουργικό

Γκάζια Τσίπρα για οικονομία, επενδύσεις και… παραφωνίες στο υπουργικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να πάρει εκ νέου τα ηνία της ημερήσιας διάταξης μετά από το διήμερο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, να δώσει το στίγμα της νέας χρονιάς που θα κρίνει και την επιτυχή ή όχι ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας μέσα από την έξοδο από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 αλλά και να τραβήξει με αιχμηρό τρόπο τα γκέμια στους υπουργούς που το τελευταίο διάστημα έχουν προβεί σε “κακοφωνίες” επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας με το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει πως δεν χωρά κανένα περιθώριο καθυστερήσεων, δεδομένου ότι η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της περιπέτειας των μνημονίων.

Ως εκ τούτου, προτεραιότητα δεν είναι άλλη από την εκμετάλλευση του θετικού μομέντουμ για την ελληνική οικονομία, που ήδη καταγράφει ανάπτυξη σχεδόν 1%, προκειμένου να ενταθεί η προσέλκυση επενδύσεων και η αποκλιμάκωση της ανεργίας, που ήδη έχει φτάσει το 21% από το 27% που την παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός θα εμφανιστεί ξανά ώς εγγυητής των επενδύσεων και της ανάπτυξης σε πείσμα της “προβοκάτσιας” που επιχείρησε να στήσει η ΝΔ με την Eldorado Gold την επομένη της ΔΕΘ, αμαυρώνοντας το κυβερνητικό αφήγημα, ενώ ιδιαίτερη μνεία αναμένεται να κάνει στην Task Force της οποίας ο ίδιος προεδρεύει για την επίσπευση προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων.

Ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να απευθυνθεί δήμοσια στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ενώ αναμένεται να περιγράψει με σαφήνεια τη στρατηγική που θα ακολουθήσει τους αμέσους επόμενους μήνες η κυβέρνηση θέτοντας προτεραιότητες και στόχους στο νομοθετικό έργο.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας θα κρούσει “καμπανάκι” για την πορεία των εσόδων με το βλέμμα στην τρίτη αξιολόγηση, που ξεκινά με θετικούς οιωνούς μετά και τη συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής.

Με αφορμή ωστόσο και την “παραφωνία” του Σαρωνικού, στον απόηχο του εκνευρισμού που προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας θα στείλει στους υπουργούς σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνει ανεκτά και νέα κρούσματα έλλειψης συντονισμού. Και σε καμία περίπτωση κωλυσιεργίες και διαχειριστικές ανεπάρκειες.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Από την ατζέντα του Πρωθυπουργού, δεν θα λείπουν και οι απαντήσεις στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εμφάνισή του στη ΔΕΘ, με τον Αλέξη Τσίπρα να εστιάζει τα βέλη του στο νεοφιλελεύθερο αμόκ της γαλάζιας ατζέντας, την πλήρη ταύτισή του με τον Άδωνι Γεωργιάδη, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε κάνοντας λόγο για “δική μου επιλογή” και την εμφάνισή του περισσότερο ως “ατζέντης επιχειρηματικών συμφερόντων” παρά ως πολιτικός αρχηγός.

Στο επίκεντρο και η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου

Τέλος, με δεδομένο ότι οι ακροάσεις από τη Βουλή των Αρεοπαγειτών Δικαστών ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, δεν αποκλείεται στο υπουργικό συμβούλιο να συζητηθεί και το θέμα της επιλογής της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...