Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κοτζιάς βραβεύεται από τους Κύπριους των ΗΠΑ για τον πατριωτισμό του

Ο Κοτζιάς βραβεύεται από τους Κύπριους των ΗΠΑ για τον πατριωτισμό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, θα είναι ο φετινός αποδέκτης του «Βραβείου Ελευθερίας» της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 7 μμ [τοπική ώρα], στο Terrace on the Park.

Το βραβείο απονέμεται ετησίως σε άτομα με παραδειγματική προσφορά στα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια της Κύπρου.

Στους αποδέκτες του βραβείου συμπεριλαμβάνονται, ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής, οι γερουσιαστές Ρόμπερτ Μενέντεζ και Τσαρλς Σούμερ κ.α.

Η εκδήλωση τελεί υπό την τιμητική προεδρία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, οι οποίοι και θα παρευρεθούν.

Παρόντες επίσης θα είναι, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και οι επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας και της Κύπρου σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.

Όπως ανέφερε στη Greek News ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων, Κυριάκος Παπαστυλιανού, έχουν επίσης δηλώσει πως θα παρευρεθούν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Αλβανίας και των Σκοπίων, Ντιμίτρι Μπουσάτι και Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Ο κ. Παπαστυλιανού ανέφερε ότι η ομοσπονδία αποφάσισε να τιμήσει το Νίκο Κοτζιά για τον πατριωτισμό του, το κύρος του ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, αλλά πάνω απ’ όλα, για την αταλάντευτη στάση που έχει επιδείξει στο Κυπριακό όλο αυτό το διάστημα που είναι υπουργός Εξωτερικών και ιδίως στις συνομιλίες του τελευταίου χρόνου.

«Οι απόψεις που επανειλημμένα εκφράζει, ότι ο Ελληνισμός θα πρέπει να σταθεί σταθερά και με αποφασιστικότητα στο πλευρό της Κύπρο, τον καθιστούν παράδειγμα προς μίμηση και στήριγμα του αγώνα μας.

»Γιατί το Κυπριακό δεν είναι μόνο θέμα των Ελληνοκυπρίων αλλά ολόκληρου του Ελληνισμού.

»Τιμούμε επίσης την στάση που κράτησε στις τελευταίες συνομιλίες, επιμένοντας πως δεν υπάρχει λύση με εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο», είπε ο Κυριάκος Παπαστυλιανού.

Πρόσθεσε ότι με ενδιαφέρον οι συμμετέχοντες θα ακούσουν και την ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη, για τις επαφές του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

«Επίσης και την ομιλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, η οποία όπως μας πληροφόρησαν από το γραφείο του, θα εστιαστεί στο Κυπριακό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Το Ισραήλ θέλει να αγοράσει λιμάνι στην ελεύθερη Κύπρο

Αναχώρησε από τη Λάρνακα πλοίο με 200 τόνους τρόφιμα για τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...