Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ώθηση στη “δίκαιη ανάπτυξη” – Απόβαση Τσίπρα με 16 υπουργούς στην Κρήτη

Ώθηση στη “δίκαιη ανάπτυξη” – Απόβαση Τσίπρα με 16 υπουργούς στην Κρήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνέχεια στον ανοιχτό διάλογο για το νέο παραγωγικό μοντέλο και τη δίκαιη ανάπτυξη ετοιμάζεται να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση, με 16 υπουργούς της να προχωρούν σήμερα στην… απόβαση της Κρήτης για το τρίτο περιφερειακό συνέδριο για την ανάπτυξη, μετά την Κοζάνη και τη Λαμία.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει έτσι την ευκαιρία να μεταφέρει και στη μεγαλόνησο το μήνυμα ότι η οικονομία έχει γυρίσει σελίδα και τώρα πρέπει να δούμε πως θα μπουν τα θεμέλια για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης προς όφελος των πολλών και χωρίς τις στρεβλώσεις και τις αβελτηρίες που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής το 2010.

Θεωρείται δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προτάξει εκ νέου τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας σε ξένες άμεσες επενδύσεις, που έκλεισαν στα 2,1 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο, τη βιομηχανική παραγωγή, την αποκλιμάκωση της ανεργίας. Δείκτες που επιβεβαιώνουν πως η κρίση μπορεί να μην έχει τελειώσει, ωστόσο για πρώτη φορά και ενώ η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία για το τελευταίο έτος στα μνημόνια, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν σε μία επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Την ίδια ώρα πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν καθημερινά όλα τα στοιχεία από το μέτωπο των εσόδων και την πορεία επίτευξης των στόχων, προκειμένου να μην υπάρξει ανάγκη για λήψη νέων μέτρων για το 2018, αν και για κάτι τέτοιο κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμφανίζονται αισιόδοξοι πως δεν θα χρειαστεί.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν αύριο βράδυ, με ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα (κινηματοθέατρο “Αστόρια”, Ηράκλειο), ο οποίος θα φροντίσει να στείλει τα δικά του μηνύματα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ θα έχουν προηγηθεί τα κυβερνητικά στελέχη, οι τοπικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς, αλλά και κοινωνικοί παράγοντες της Κρήτης, που θα αναλύσουν τους τρόπους για την παραγωγική περιφερειακή ανασυγκρότηση της Κρήτης.

Στο αναπτυξιακό συνέδριο θα συμμετάσχουν ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και ο αναπληρωτής του, Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής του Παύλος Πολάκης, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής του, Γιάννης Τσιρώνης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός για τις επενδύσεις, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής του, Σωκράτης Φάμελλος, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Στο μικροσκόπιο οι στόχοι του 2017

Στο μέτωπο της υλοποίησης του προγράμματος την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός έδωσε το σύνθημα για “τροχάδην” για όλα τα 95 προαπαιτούμενα μέχρι το Νοέμβριο, προκειμένου να μην έχει δικαιολογία “πάτημα” κανένας – εν προκειμένω όλοι κοιτούν προς το ΔΝΤ – για να προβάλλει αιτιάσεις για νέα μέτρα και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξεκινά να μπαίνει και το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα απασχολήσει το κυβερνητικό επιτελείο τον προσεχή Νοέμβριο, δεδομένου ότι η υπεραπόδοση στόχων για το 2017 θεωρείται εκ νέου δεδομένη και απλά όλοι περιμένουν να δουν το ύψος της, προκειμένου μαζί με τους θεσμούς να αποφασιστούν οι τρόποι επιστροφής του “μερίσματος” που πέρυσι είχε δοθεί στην εφάπαξ 13η σύνταξη και την απαλλαγή ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση.

Πληροφορίες ωστόσο του TRIBUNE αναφέρουν πως η περιβόητη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή και του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, παρά τα όσα έχουν γραφεί και ακουστεί, δεν αφορούσε το κοινωνικό μέρισμα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Κρήτη: Silver Alert για την εξαφάνιση 17χρονης από το Ηράκλειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...