Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βράζει η ΔΑΚΕ – Ο Μητσοτάκης σέρνεται πίσω από τον Πελαγίδη για δίδακτρα στα σχολεία

Βράζει η ΔΑΚΕ – Ο Μητσοτάκης σέρνεται πίσω από τον Πελαγίδη για δίδακτρα στα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μία αιφνιδιαστική απόφαση την Παρασκευή ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε δημοτικό σχολείο στον Άγιο Δημήτριο, λίγες μόνο ώρες μετά τη σφοδρή επίθεση που του εξαπέλυσε η ΔΑΚΕ δασκάλων για τις εξαγγελίες του για την Παιδεία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Με τον τρόπο αυτόν ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να εξευμενίσει τη ΔΑΚΕ δασκάλων, χωρίς ωστόσο να αλλάζει επί της ουσίας ούτε λέξη από το νεοφιλελεύθερο κρεσέντο που παρουσίασε από το βήμα του Βελλίδειου Ιδρύματος.

Διότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πήγε στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου για να εξάρει την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου σχολείου, ωστόσο δεν μπόρεσε να μετατοπιστεί ως προς το ιδεολογικό σκέλος της ατζέντας του, αφού για μία ακόμη φορά προέταξε την ανάγκη να είναι “αυτόνομα”.

Η αναφορά σε αυτόνομα σχολεία ωστόσο, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά επιχειρηματικοποίηση της εκάστοτε σχολικής μονάδας, η οποία θα καλείται να λειτουργεί στη βάση της οικονομικής βιωσιμότητας από ιδίους κυρίως πόρους (συνεπάγονται νέες περικοπές στον Προϋπολογισμό για την Παιδεία στο πρόγραμμα της ΝΔ, την ώρα που τα τελευταία δύο χρόνια σημειώνεται έστω και οριακή αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Παιδεία).

Η στάση αυτή του κ. Μητσοτάκη, σχολιάζουν εκπαιδευτικοί στο TRIBUNE έρχεται σε πλήρη ταύτιση με το δόγμα του νεοφιλελεύθερου σοκ που ευαγγελίζεται στο βιβλίο του “Μέση Γη” ο μυστικοσύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θεόδωρος Πελαγίδης, ο οποίος ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, καταστρατηγώντας το ίδιο το Σύνταγμα που διασφαλίζει τη δωρεάν δημόσια Παιδεία.

Μύδροι ΣΥΡΙΖΑ για εμπορευματοποίηση της Παιδείας

Διόλου τυχαία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει το θέμα να πέσει κάτω, εξαπολύοντας εκ νέου σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για πλήρη εμπορευματοποίηση της παιδείας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας τις θέσεις της ΝΔ, με αφορμή τις εξαγγελίες του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί αυτόνομων σχολικών μονάδων.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «μετά την απόρριψη των ακραία νεοφιλελεύθερων θέσεων που παρουσίασε στη ΔΕΘ για την εκπαίδευση μέχρι και από τη ΔΑΚΕ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να τις επαναφέρει».

«Οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη περί ‘αυτόνομων σχολικών μονάδων’ όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τις ανισότητες, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, αλλά, αντίθετα, τις μεγεθύνουν σε υπερθετικό βαθμό», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η σφοδρή επίθεση της ΔΑΚΕ

“Όχι κ. Μητσοτάκη… Αυτό δεν είναι το δικό μας όνειρο για το σχολείο!” σχολιάζει η ΔΑΚΕ Π.Ε στην ανακοίνωσή της και προσθέτει: Κάπου ανάμεσα στο «άριστα 20» του κ. Φίλη, στην «κανονικότητα» του κ. Γαβρόγλου και στο «όραμα» του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται η σκληρή πραγματικότητα και τα οξύτατα προβλήματα που βιώνουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στο σημερινό σχολείο για το οποίο κανένας δεν μιλά αληθινά και δεν επιδιώκει να στηρίξει και να ενισχύσει ουσιαστικά”.

Μάλιστα, η ΔΑΚΕ ΠΕ κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν αναφέρθηκε στις περικοπές: “Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε σε κανένα σημείο των πολλών λόγων του στις μεγάλες περικοπές που έχουν επιβληθεί στη χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, στην παντελή έλλειψη και επιτακτική ανάγκη πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών, στο ολοήμερο σχολείο που «μικραίνει» και υποβαθμίζεται μέσα από το Π.Δ. 79/2017 και τις Υ.Α. των Υπουργών Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στους, για χρόνια καθηλωμένους, μετά από τις συνεχείς μειώσεις, μισθούς μας, στην ηρωική προσφορά των, ακόμα και άστεγων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στις εσχατιές της Ελλάδας, στην παντελή έλλειψη επιμόρφωσης και στήριξης του εκπαιδευτικού στο έργο του, στην ανάγκη στήριξης του τόσο ευαίσθητου τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στην ανάγκη καθιέρωσης της δίχρονης υποχρεωτικής δημόσιας και δωρεάν προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης”.

Εξάλλου, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει την αναπαραγωγή μιας ελιτίστικης νοοτροπίας στο εκπαιδευτικό σύστημα, “επιλέγοντας να οριοθετήσει ως ένα βασικό στόχο της πολιτικής που προτίθεται να εφαρμόσει στο κομμάτι της Παιδείας, όταν και αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, την ίδρυση «ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε περιφερειακή ενότητα για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο».”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...