Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας σε Ευρασία και Κίνα

Παυλόπουλος: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας σε Ευρασία και Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρασία και κυρίως στην Κίνα, καθώς και τα περιθώρια για μια καινοτόμο προσέγγιση στην οικονομική συνεργασία μεταξύ Ανατολής και Δύσης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας το πρωί (9/10) στο Συνέδριο του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, «η Ελλάδα στηρίζει τα περιφερειακά σχήματα ολοκλήρωσης στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας, που μπορούν να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της ειρήνης, της ανάπτυξης και της ευημερίας των λαών».

Ο κ.Παυλόπουλος προσέθεσε ότι «ενθαρρύνει και ενισχύει όλες τις προσπάθειες που προωθούν την, στρατηγικής σημασίας, σύνδεση των χωρών της Ευρώπης και της Ασίας σε νευραλγικούς για την οικονομία τομείς, όπως είναι η ενέργεια, το εμπόριο, οι μεταφορές, η διαδικτυακή ψηφιακή συνεργασία, οι νέες τεχνολογίες και ο τουρισμός».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα, χώρα ευρωπαϊκή στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, έχει υπάρξει σε όλη της την ιστορία ανοιχτή στην επικοινωνία και στη διασύνδεση διαφορετικών χωρών και πολιτισμών».

Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας

Μάλιστα, σημείωσε ότι «ο ρόλος της στο συγκεκριμένο εγχείρημα οικονομικής συνεργασίας της ευρύτερης περιοχής της Ευρασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι κομβικός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά το γεγονός ότι η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος τους Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενθαρρύνει την περαιτέρω συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα».

Παραλλήλως, σημείωσε ότι «η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πρωτοβουλία της Κίνας, “Μια Ζώνη, ένας Δρόμος” (“One Belt, One Road”)» και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη ιδέα βασίζεται τόσο στην αρχαία κινεζική φιλοσοφία όσο και στον αρχαίο δρόμο του μεταξιού, ο οποίος αφενός χαρακτηρίζεται από το πνεύμα της ειρήνης και της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας και, αφετέρου, συμβάλλει ουσιωδώς στην ανάπτυξη έργων υποδομής, στην προώθηση του εμπορίου, στην οικονομική ενοποίηση και στην προσέγγιση μεταξύ εκείνων των λαών και των κοινωνιών που συνδέονται, είτε χερσαίως είτε θαλασσίως, με την πραγμάτωση της ιδέας αυτής».

Κοινά επενδυτικά σχέδια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, εξάλλου, στα περιθώρια για μια καινοτόμο προσέγγιση στην οικονομική συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και της Κίνας, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του όλου εγχειρήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών, η οποία και θα επιταχύνει την προώθηση κοινών επενδυτικών σχεδίων, προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ανάγκη διαλόγου των πολιτισμών και πρόσθεσε: «Κάποιοι μίλησαν στο παρελθόν για σύγκρουση πολιτισμών.

Ήταν άλλη μία ανιστόρητη διαπίστωση. Δεν ζούμε την εποχή της σύγκρουσης των πολιτισμών, αλλά μία εποχή κατά την οποία πολλές φορές δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο.

Και αυτό πρέπει να το καταπολεμήσουμε μέσα από τον διάλογο, ώστε δια μέσου της συνεργασίας των πολιτισμών μας να ανοίξουμε δρόμους οικονομίας και ανάπτυξης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...