Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλιάζει το “καράβι” του Μητσοτάκη – Τα τρία κακά της μοίρας του

Βουλιάζει το “καράβι” του Μητσοτάκη – Τα τρία κακά της μοίρας του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άνω κάτω βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με τα λανθάνοντα μέτωπα να αναζητούν βαλβίδα αποσυμπίεσης με αφορμή τις τρεις χθεσινές αποφάσεις της ηγεσίας της ΝΔ.

Από τη μία πλευρά η στροφή 180 μοιρών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τον Ιούλιο διαβεβαίωνε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα πως θα στηρίξει επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, για να φθάσει σήμερα να διολισθήσει εκ νέου στη σκληρή γραμμή του Αντιπροέδρου του, Άδωνι Γεωργιάδη για καταψήφιση.

Η νέα υποχώρηση της ηγεσίας της ΝΔ την ώρα που “κούρευε” για τα μάτια του κόσμου τις αρμοδιότητες του κ. Γεωργιάδη, αφήνοντάς τον Αντιπρόεδρο άνευ χαρτοφυλακίου, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κωστής Χατζηδάκης, Ντόρα Μπακογιάννη και μία σειρά από γαλάζια στελέχη είναι “στα κάγκελα” για τη νέα επιβολή “γραμμής” από τον Άδωνι Γεωργιάδη και την ακροδεξιά φράξια της ΝΔ.

Χαρακτηρστική της χθεσινής σύγκρουσης στη Βουλή ήταν η τοποθέτηση του Κώστας Καραμανλή jr, ο οποίος ναι μεν δε βγήκε εκτός κομματικής γραμμής, πετώντας όμως σαφή σπόντα όταν τόνιζε πως “είμαστε και οικονομικά και κοινωνικά φιλελεύθεροι”.

Σε αυτήν την “πληγή” που εμφανίζει τη ΝΔ ως διχασμένη προσωπικότητα επιμένει και το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αλέξη Τσίπρα χθες να καλεί τη ΝΔ να αποφασίσει εάν είναι ένα σκληρό κόμμα της λαϊκής δεξιάς ή ένα φιλελεύθερο. “Φιλελεύθεροι αλά κάρτ δε γίνεται” τόνισε ο Πρωθυπουργός, ξύνοντας την πληγή της ΝΔ και χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ ένα “υβρίδιο νεοφιλελεύθερου φανατισμού και ακροδεξιού συντηριτισμού”.

Μάλιστα, περιέγραψε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως “όμηρο” του αντιπροέδρου του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή Μάκη Βορίδη, ώστε να στείλει μήνυμα πως η ΝΔ διολισθαίνει προς τη Ακροδεξιά, ενώ τόνισε με νόημα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι φιλελεύθερο “μόνο όταν έρχεται η συζήτηση στα θέματα της αγοράς εργασίας και όταν πρέπει να συγκρουστείτε με κατεστημένες αντιλήψεις αλλά και φοβικά συντηρητικά αντανακλαστικά, να υποχωρείτε””.

Εξίσου χαρακτηριστική ήταν η μπηχτή του Αλέξη Τσίπρα πως “μένουμε Ευρώπη δεν σημαίνει μένουμε Μνημόνιο”, αλλά εργαζόμαστε για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Από την άλλη, η επιλογή της Μαρίας Σπυράκη για την αλλαγή της “βιτρίνας” της ΝΔ στο επικοινωνιακό επιτελείο, σε συνδυασμό με την επιλογή του Κωνσταντίνου Ζούλα, έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις τόσο από την καραμανλική όσο και από την σαμαρική πτέρυγα της Πειραιώς.

Και τούτο, διότι από τη μία κανείς δεν έχει ξεχάσει τα όσα έλεγε η Μαρία Σπυράκη για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή και από την άλλη της καταλογίζουν το ΠΑΣΟΚικό παρελθόν της και την πλήρη ταύτισή της με το σαθρό σύστημα παραεξουσίας του MEGA και του μιντιακού κατεστημένου. Ενδεικτική ήταν η χθεσινή πρωτοφανής επίθεση του antinews αλλά και οι σημερινοί μύδροι της δεξιάς εφημερίδας Δημοκρατία που κάνουν λόγο για “το φερέφωνο του MEGA και του ΠΑΣΟΚ που γίνεται η επίσημη φωνή της γαλάζιας παράταξης”.

Τέλος, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Αντιπροέδρου άνευ αντικειμένου, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος από χθες έχασε τον τομέα Άμυνας για χάριν της “αναβάθμισης” του Βασίλη Κικίλια, μία μόλις ημέρα μετά την ηχηρή απουσία του από το πρώτο προσυνέδριο στη Νίκαια, οπυ αποτέλεσε σαφές μήνυμα αμφισβήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνουν παροικούντες την γαλάζια Ιερουσαλήμ, το ρήγμα μεταξύ των δύο βαθαίνει, όσο ο Αντππρόεδρος δείχνει όλο και πιο εμφατικά ότι αυτός είναι ο σκιώδης αρχηγός της ΝΔ που επιχειρεί να βγει όλο και περισσότερο στο φως…

Οι ίδιοι εξάλλου είναι που λένε πως αποκούμπι του Κυριάκου Μητσοτάκη εν προκειμένω είναι τυχόν διαφοροποιήσεις για το άρθρο 3 του νομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να εμφανίσει την κρίση ταυτότητας της ΝΔ ως ενδοκυβερνητική κρίση, εγείροντας ζήτημα δεδηλωμένης…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...