Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Μύλος για τις άδειες – Σπυράκη “αδειάζει” Κυρανάκη

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Μύλος για τις άδειες – Σπυράκη “αδειάζει” Κυρανάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εμφανή είναι τα πρώτα σημάδια… πολυφωνίας εάν όχι κακοφωνίας στη ΝΔ με το νέο πολυπληθές επικοινωνιακό επιτελείο να είναι φανερό πως ακόμη αναζητά βηματισμό.

Χαρακτηριστικό στις ατελείωτες ανακοινώσεις και διαρροές που έχει κάνει την Παρασκευή είναι το παράδειγμα των τηλεοπτικών αδειών, για τις οποίες το πρωί ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωσνταντίνος Κυρανάκης, χαρακτήρισε “εύλογο το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ”.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν αμέσως μετά τη συνέντευξη “θετικό γεγονός” την “αλλαγή στάσης της ΝΔ αναφορικά με το εύλογο τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες”.

«Ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι οι υποψήφιοι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν, κι ότι το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ είναι λογικό. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Καλούμε τη ΝΔ να μην υποχωρήσει σε ενδεχόμενες πιέσεις, συμβάλλοντας, έτσι, εποικοδομητικά στον τερματισμό του πολυετούς καθεστώτος τηλεοπτικής ανομίας» υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ώρες αργότερα το γραφείο Τύπου της ΝΔ, δηλαδή η Προϊσταμένη του κ. Κυρανάκη, Μαρία Σπυράκη, εξέδωσε μία ανακοίνωση σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και νόημα και φυσικά χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη για την αναφορά του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου στο ραδιόφωνο του 24/7.

Αντιθέτως, η ανακοίνωση της ΝΔ εκλαμβάνεται κατά πολλούς ως… απάντηση στον ίδιο τον κ. Κυρανάκη μέσω του… εξάψαλμου στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, προκειμένου να ξαναμπει η γαλάζια ατζέντα αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία δεν περιλαμβάνει – καθίσταται σαφές αυτό στην ανακοίνωση – κανένα “εύλογο τίμημα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ:

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή.

Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι.

Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία.

Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης.
Χωρίς στημένους διαγωνισμούς.

Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Ε.Σ.Ρ.

Η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις αρμοδιότητες του Υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...