Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ν. Ανδρουλάκης: Να μην γράψουν την ιστορία της Μεταπολίτευσης οι αντίπαλοί μας

Ν. Ανδρουλάκης: Να μην γράψουν την ιστορία της Μεταπολίτευσης οι αντίπαλοί μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κινητοποίηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, απέναντι στη συντήρηση και τα κατεστημένα, κάλεσε τους πολίτες ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το Σάββατο σε συγκέντρωση στην Καστοριά.

Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τόνισε ότι «αν αποτύχουμε, θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δεξιά κι αυτό θα είναι αδικία προς την ιστορία μας».

«Ζούμε σήμερα ένα σκληρό εθνολαϊκισμό. Η συνεργασία της κυβέρνησης – που θέλει να λέγεται Αριστερά – με τον Π. Καμμένο στηρίζεται πάνω σε έναν χυδαίο εθνολαϊκισμό», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας ότι επιδιώκει την επιστροφή στη συντήρηση και το «βαθύ» κράτος.

Ζήτησε το δυνάμωμα της προοδευτικής παράταξης, την ανανέωσή της και την παραγωγή σύγχρονου πολιτικού λόγου που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πατρίδας.

«Να μην αφήσουμε την ιστορία της Μεταπολίτευσης να την γράψουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να οικειοποιηθούν την ιστορία της παράταξης βρίσκοντάς την αδύναμη. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Πρέπει να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το χθες και με ένα δίκαιο και μεγάθυμο τρόπο να αποδεχθούμε τα λάθη που μας πλήγωσαν όλους», είπε ο ευρωβουλευτής.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι δεν έθεσε υποψηφιότητα για να μετατραπεί σε «φερετζέ του παλαιού πολιτικού συστήματος που έχει κλείσει τον κύκλο του. Εάν η Δημοκρατική Παράταξη δεν διεγείρει το λαό μέσα από ένα άλλο αφήγημα, με μια άλλη στρατηγική για το έθνος και την πατρίδα, τα επόμενα χρόνια θα είναι καταστροφή. Οι νέοι, τα δυναμικά στρώματα της κοινωνίας θα φύγουν στο εξωτερικό, το δημογραφικό θα καταρρεύσει γιατί το σημερινό μοντέλο οδηγεί σε υψηλή ανεργία. Αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα φτιάχνουν μια Ελλάδα των μετρίων».

Επαναλαμβάνοντας ότι η Κεντροαριστερά πρέπει να αμφισβητήσει τα οικονομικά, συντεχνιακά, κοινωνικά και πολιτικά κατεστημένα που χρεοκόπησαν τη χώρα τόνισε: «Εμείς πρέπει να ενώσουμε την Ελλάδα, να πείσουμε ότι μιλάμε στο όνομα όλων των τάξεων, όλων των κοινωνικών ομάδων, όλων των γενεών και το σχέδιό μας ενώνει την πατρίδα, δεν την διχάζει».

Ανέφερε τέλος ότι το πρώτο βήμα της ενωμένης προοδευτικής παράταξης είναι το ιδρυτικό συνέδριο. «Ενας ενιαίος φορέας, χωρίς ποσοστώσεις, χωρίς μηχανισμούς. Μια ισχυρή παράταξη που θα μπορεί να σταθεί και στη Βουλή και στην κοινωνία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...