Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλικό Πρακτορείο: O Πρόεδρος Τραμπ επαίνεσε την «φανταστική» δουλειά της Ελλάδας

Γαλλικό Πρακτορείο: O Πρόεδρος Τραμπ επαίνεσε την «φανταστική» δουλειά της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον και στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο σε ανταποκρίσεις του από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Τραμπ επαίνεσε διά μακρών την «φανταστική» δουλειά της Ελλάδας για την «ανάκαμψή της» μετά τις οικονομικές και δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στους κήπους του Λευκού Οίκου, εγκωμιάζοντας τις «δύσκολες αποφάσεις» που πήρε η Αθήνα τα τελευταία χρόνια.

Τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει «τεράστιες δυνατότητες», ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στην ενδεχόμενη συμφωνία για μια σύμβαση εκσυγχρονισμού των μαχητικών F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έναντι συνολικού τιμήματος 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επαναλαμβάνοντας την αμερικανική υποστήριξη σε μια «υπεύθυνη» συμφωνία για να την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Τραμπ επέμεινε στο ότι μια «ισχυρή» Ελλάδα, η οποία «αναπτύσσεται» μπορεί να προσελκύσει αμερικανικές επενδύσεις.

Από την πλευρά του, σημειώνει ακόμη το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κάλεσε να αυξηθούν οι αμερικανικές επενδύσεις ώστε η χώρα να βγει από «αυτή τη φοβερή κρίση».

Το AFP ανέφερε επίσης ότι ερωτηθείς σχετικά με τις επικριτικές δηλώσεις που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 στις ΗΠΑ για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει κι επέμεινε στη μεγάλη σημασία που έχει η σχέση των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος Τραμπ υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα στο Οβάλ Γραφείο, όπου σημείωσε ότι «κάνετε σπουδαία δουλειά για την ανάκαμψη της χώρας» και ότι η Ελλάδα «θα επιστρέψει», χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες «πραγματικούς φίλους, πιστούς φίλους και συμμάχους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...