Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Σπύρος Σιδέρης
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Ελληνοαμερικανικές σχέσεις: Ο κύβος ερρίφθη

Ελληνοαμερικανικές σχέσεις: Ο κύβος ερρίφθη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Μόνο χαμόγελα μπορούσε να διακρίνει κανείς στα πρόσωπα των μελών των αντιπροσωπειών μετά το πέρας του διευρυμένου γεύματος εργασίας κατά τη στιγμή που λάμβαναν τις θέσεις τους για την κοινή συνέντευξη Τύπου του Αλεξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Ρόουζ Γκάρντεν του Λευκού Οίκου.

Το θετικό του κλίματος της συνάντησης μας μετέφερε κορυφαίος υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι έγινε μια πάρα πολύ καλή και θετική συζήτηση.

Κάτι που φάνηκε και στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο ηγετών, όπου δεν έλειψαν τα χαμόγελα και οι φιλοφρονήσεις και από τις δυο πλευρές.

Ακόμα και τη στιγμή της «πονηρής» ερώτησης του Αμερικανού δημοσιογράφου προς τον Αλέξη Τσίπρα για τις αρνητικές δηλώσεις που είχε κάνει για τον Ντόναλντ προεκλογικά, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέλαβε να ευθυμήσει την στιγμή, λέγοντας αστειευόμενος ότι δεν τις ήξερε αυτές τις δηλώσεις πριν, κάνοντας το σύνολο των παρισταμένων στην κοινή συνέντευξη να ξεσπάσουν σε γέλια.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις αλλά και τα σχόλια σε off the record συζητήσεις, πλέον περνάνε σε ένα πιο στενό επίπεδο συνεργασίας.

Τα κοινά σημεία επαφής ανάμεσα στις δυο χώρες βρέθηκαν και μένει πλέον να διευρυνθεί το πεδίο κοινή επωφελεία, κάτι που θα μετουσιώσουν σε πράξη τα κυβερνητικά επιτελεία εργασίας των δυο πλευρών που θα επωμισθούν αυτό τον ρόλο.

Ήδη η άμεση απόφαση για την δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας των Υπουργείων Οικονομικών αλλά και η επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος συνοδεία Αμερικανών επιχειρηματιών στην Ελλάδα το επόμενο σύντομο διάστημα, το αποδεικνύουν έμπρακτα.

Το κερασάκι στην τούρτα από την πραγματικά πολύ επιτυχή επίσκεψη στις ΗΠΑ του Έλληνα Πρωθυπουργού, θα αποτελέσει η τελευταία του κατ’ ιδίαν συνάντηση σε πολιτικό επίπεδο με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς το πρωί της Τετάρτης.

Όπως μας εξήγησαν αμερικανικοί κύκλοι, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος έχοντας λάβει το “ΟΚ” από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα συγκεκριμενοποιήσει την ατζέντα των επόμενων κινήσεων-συναντήσεων της Αμερικάνικης πλευράς με την ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης και διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας των δυο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...