Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eύσημα Πενς σε Τσίπρα: “Να εμβαθύνει τη συνεργασία με Αίγυπτο, Ισραήλ και Κύπρο η Ελλάδα”

Eύσημα Πενς σε Τσίπρα: “Να εμβαθύνει τη συνεργασία με Αίγυπτο, Ισραήλ και Κύπρο η Ελλάδα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα συγχαρητήρια του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του- έδωσε ο Μάικ Πενς, αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στη διάρκεια συνάντησης στο Λευκό Οίκο, στην οποία κυριάρχησαν τα θέματα άμυνα και γεωπολιτικής.

Ο κ. Πενς είπε στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, διότι μόνο έτσι θα δοθεί ώθηση στις επενδύσεις και επανέλαβε την αμερικανική επιθυμία για ελάφρυνση του χρέους.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συνέδεσε τις επενδύσεις και με την απόφαση της Ελλάδας να είναι η Αμερική τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, το 2018. Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι ο πρωθυπουργός έδωσε στον κ. Πενς ένα φάκελο με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας από το 2013 μέχρι σήμερα.

Ο Μάικ Πενς έκανε ειδική αναφορά στις γεωπολιτικές σχέσεις που αναπτύσσει η Ελλάδα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο και ζήτησε να συνεχιστεί και να εμβαθυνθεί αυτή η συνεργασία.

H ανακοίνωση:

Στην ανακοίνωση του γραφείου του αντιπροέδρου αναφέρονται τα εξής: «Ο αντιπρόεδρος Mάικ Πενς φιλοξένησε σήμερα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για μια συνάντηση στο Λευκό Οίκο.

Οι ηγέτες τόνισαν τους ισχυρούς και διαρκείς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Ο Αντιπρόεδρος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό Τσίπρα για την επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη και στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ενθάρρυνε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που θα ωθήσουν τις επενδύσεις και επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για αξιόπιστη ελάφρυνση του χρέους.

Οι ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία τους να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2018, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και οι ηγέτες επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Τουρκίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ για μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση της Κύπρου ως διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξανόμενη συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο στην ανατολική Μεσόγειο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...