Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρό “καρφί” Τζανακόπουλου: Κάτι θα ξέρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από εξοπλιστικά

Σκληρό “καρφί” Τζανακόπουλου: Κάτι θα ξέρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από εξοπλιστικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με έναν ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος την κριτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την αναβάθμιση των F-16 και τις αιχμές που έχουν αφεθεί αναφορικά με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα της επικείμενης συμφωνίας.

“Κάτι ξέρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από εξοπλιστικά και αντισταθμιστικά” σχολίασε ιδιαίτερα δηκτικά ο κ. Τζανακόπουλος, παραπέμποντας επί της ουσίας στο αμαρτωλό παρελθόν των υποβρυχίων που έγερναν, των Leopard, του C41 και δεκάδων άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών, μαζί με αυτούς που έβαλαν τις υπογραφές τους στις σκανδαλώδεις φαραωνικές συμβάσεις.

Επί της ουσίας του ζητήματος, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά στην αναβάθμιση του ελληνικού στόλου, με ταβάνι δαπάνης το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ το οποίο θα τρέχει μετά το 2018 και σε βάθος δεκαετίας, πρόσθεσε δε, πως δεν θα επηρεάζει τον προϋπολογισμό και ξεκαθάρισε πως «δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος με αύξηση των αμυντικών δαπανών, που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένους σκοπούς». Όπως συμπλήρωσε, η αναβάθμιση αποφασίστηκε ώστε να μην πάνε χαμένα τα χρήματα που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και για να μπορεί η αεράμυνα της χώρας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

Υπογράμμισε επίσης πως «αυτές οι δαπάνες εντάσσονται στις συνολικές αμυντικές δαπάνες του ελληνικού Δημοσίου, δεν ξεπερνούν το 2% και δεν αποτελούν κίνδυνο για τους στόχους του προγράμματος» και πρόσθεσε πως εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητήσει ενημέρωση για τη συμφωνία –η οποία πάντως δεν έχει κλείσει, έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις αλλά δεν έχει κλείσει– θα έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τη συμφωνία, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά είναι να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλης και αν ζητηθεί, θα υπάρξει ενημέρωση και σε επίπεδο αρχηγών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...