Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρή επίθεση Τσίπρα στο ΔΝΤ: Επιτέλους προσαρμόζεται στην πραγματικότητα (βίντεο)

Σκληρή επίθεση Τσίπρα στο ΔΝΤ: Επιτέλους προσαρμόζεται στην πραγματικότητα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον να λειτούργησε κατασβεστικά ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, δεδομένου ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς απαιτήσεις για πρόσθετα μέτρα, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως ο Πρωθυπουργός… λησμόνησε ξαφνικά τις εγκληματικές αστοχίες του ΔΝΤ στην επταετή πορεία των ελληνικών προγραμμάτων.

Χαρακτηριστική είναι η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στο ΔΝΤ με αφορμή τα λάθη και τις αστοχίες του, όταν ερωτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης μετά την ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσινγκτον.

Σε σχετική ερώτηση ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ΔΝΤ και τη σημερινή συγκυρία τόνισε πως “εν είναι ώρα για καθυστερήσεις, δεν είναι ώρα για συζητήσεις. Όλοι πρέπει να παραδεχτούν ότι κατά το παρελθόν διέπραξαν λάθη. Μην κατηγορείτε εμάς. Υπήρξαν άλλοι που έφταιγαν για τις καθυστερήσεις. Έπρεπε να είχαμε ολοκληρώσει από το 2013. Τώρα είμαστε στο 2017, οπότε αρκετά. Έχουμε φτάσει στη στιγμή όπου όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού”.

Από το επίκεντρο της κριτικής του δεν διέφυγε και η δήθεν ευρωπαϊκή προσήλωση των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και της άκρας δεξιάς, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει πως είναι ακριβώς αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που με τις πολιτικές επιλογές τους υπέρ της λιτότητας και της τιμωρητικής διάθεσης απειλούν την ίδια την συνοχή και την υπόσταση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

“Τα τελευταία αποτελέσματα στις εκλογές, κυρίως στη Γαλλία, καταδεικνύουν φυσικά ότι έχουμε υπερκεράσει τη μεγάλη απειλή. Πλην όμως, πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι ακόμη εδώ. Και νομίζω ότι μία εν δυνάμει συνεργασία μεταξύ της άκρας δεξιάς και των λαϊκιστικών κινημάτων είναι μία μεγάλη απειλή για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κοινωνικά δικαιώματα στην Ευρώπη”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως “είναι απαραίτητο ακόμη και για την αποκαλούμενη Κεντροαριστερά, αλλά και την Κεντροδεξιά, να πάρουν γενναίες αποφάσεις. Είναι αλήθεια, είναι προφανές ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές ως προς τις απόψεις μας και φυσικά μιλάω για την Αριστερά και τη Δεξιά. Αλλά τη ίδια στιγμή είναι προφανές ότι μπορούμε να βρούμε τη συναίνεση ούτως ώστε να συγκεκριμενοποιήσουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορέσουμε όλοι μαζί, και τους κανόνες φυσικά, όχι μόνο το πλαίσιο, τους κανόνες για το πώς θα λειτουργεί η Ευρώπη. Η άκρα Δεξιά θέλει να διαλύσει αυτό το πλαίσιο και να αλλάξει τους κανόνες. Γι’ αυτό κι εγώ πιστεύω ότι, φυσικά, αποτελεί μία δαμόκλειο σπάθη, αποτελεί μία απειλή, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί και θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να πάρουμε ζωτικής σημασίας αποφάσεις ούτως ώστε να υπερκεράσουμε τον κίνδυνο του διχασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...