Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παπακωνσταντίνου έγραψε βιβλίο για το πώς η Ελλάδα έσωσε το ευρώ

Ο Παπακωνσταντίνου έγραψε βιβλίο για το πώς η Ελλάδα έσωσε το ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Πώς η Ελλάδα έσωσε το ευρώ» είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung που αναφέρεται στο νέο βιβλίο Game Over του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η γερμανική μετάφραση του οποίου παρουσιάστηκε προσφάτως στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης.

«Μυστικές συναντήσεις σε μια βοηθητική κουζίνα, μετοχές σε ελεύθερη πτώση, μέγιστη νευρικότητα: ο τρόπος που η Αθήνα έσωσε το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και ποιο ρόλο διαδραμάτισε σε αυτό ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιγράφει σε ένα αξιοπρόσεκτο βιβλίο ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου», αναφέρει χαρακτηριστικά η FAZ.

Στο μακροσκελές άρθρο στο οποίο παρατίθενται μικρά αποσπάσματα του βιβλίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «[…] η ελληνική κρίση χρέους, η οποία κράτησε την Ευρώπη με κομμένη την ανάσα μεταξύ 2009 και 2015 (και η οποία δεν ξεπεράστηκε επ΄ ουδενί παρότι κανείς δεν μιλάει επί της παρούσης γι΄ αυτό), δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής από κανέναν βασικό πρωταγωνιστή με τόσο συναρπαστικό τρόπο και με τέτοια λεπτομέρεια όπως από τον Παπακωνσταντίνου.

»Η μη προγραμματισμένη συνάντηση στις ελβετικές Άλπεις (σ.σ. στο Νταβός μεταξύ Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και του τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν, όπως περιγράφει ο Γ. Παπακωνσταντίνου) αγγίζει ένα από τα κεντρικά μοτίβα των διηγήσεών του. Αφορά την -στις δημοκρατικές κοινωνίες- αναγκαστικά εύθραυστη ισορροπία μεταξύ διαφάνειας και μυστικότητας, η οποία κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης διαδραμάτισε κατά διαστήματα σημαντικό ρόλο».

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...