Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς και Άδωνις ξεκινούν το “κούρεμα” του Μητσοτάκη – Ευθεία αμφισβήτηση

Σαμαράς και Άδωνις ξεκινούν το “κούρεμα” του Μητσοτάκη – Ευθεία αμφισβήτηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς να έσπευσε να διαψεύσει το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Νέας Σελίδας περί τερματισμού της ανακωχής με το “Μητσοτακέικο“, ωστόσο οι κινήσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν πως το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού μετά και την επιχείρηση παραγκωνισμού του “πουλέν” του, Άδωνι Γεωργιάδη, ξεθάβουν το τόμαχοκ του πολέμου.

Σε μία κίνηση με έντονη πολιτική σημειολογία, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν είχε παραστεί στο πρώτο προσυνέδριο της ΝΔ με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσε χθες το παρόν στην ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη σε εκδήλωση στο Ψυχικό με θεματική “Να αφαιρέσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς”.

Διόλου τυχαία, ο Αντιπρόεδρος – άνευ χαρτοφυλακίου πλέον – της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης έχοντας στο ακροατήριο τον Αντώνη Σαμαρά υπερέβη τα εσκαμμένα και πραγματοποίησε μία εξόχως αρχηγική εμφάνιση, φτάνοντας στο σημείο να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την ηγεσία του κόμματος, αφού αμφισβήτησε το ιδεολογικό πρόσημο το οποίο επιχειρεί να προσδώσει ο κ. Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε εμφατικά τα περί “κεντροδεξιάς” και “οριοθέτησε” τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε λοιπόν, παρουσία Σαμαρά ότι “ο ορος κεντροδεξιά που χρησιμοποιείται σήμερα (εννοείται χωρίς να κατονομάζεται από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη), είναι συγκυριακός και σε καμιά περίπτωση προγραμματικός και διακηρυχτικός για την ταυτότητα της συντηρητικής παράταξης, καθώς αυτή θα είναι γνησια δεξιά, χωρίς κεντρώες προσμίξεις, την επόμενη μέρα…”!

Σε μία προσπάθεια να καταστήσει όσο πιο σαφές το σκληρό δεξιό πρόσημο που θέλει να επιβάλλει το στρατόπεδο Σαμαρά – Γεωργιάδη ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ έφτασε στο σημείο να αναφέρει πως “πραγματική αντίσταση στην χούντα έκανε μόνον ο… βασιλιάς”!

Με τον τρόπο αυτό επί της ουσίας επιχειρείται να τορπιλιστεί η προσπάθεια σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚογενές στοιχείο, που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βασικούς πυλώνες του τον Κώστα Σημίτη, τον Τάκη Θεωδορικάκο, τη Μαρία Σπυράκη και τους λοιπούς εκσυγχρονιστές τύπου Τατσόπουλου.

Η σαφής μομφή για τις επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ από την πλευρά του σαμαρικού στρατοπέδου έρχεται σε μία χρονική συγκυρία που – τυχαία, δεν νομίζουμε – ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από έντονη αμφισβήτηση “βγαίνει” μπροστά.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε στη συνέντευξή του στη Real ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος “χτυπώντας” τον Τσίπρα επιχείρησε να περάσει το μήνυμα στο εσωκομματικό ακροατήριο και τους αμφισβητίες του, τονίζοντας πως η πολιτική γραμμή σύγκλισης με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, που ακολουθεί η ΝΔ κατόπιν δικής του πολιτικής αντίληψης, είναι η μόνη σωστή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...