Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το κοινωνικό μέρισμα “φορτώνει” ο Τσίπρας απέναντι στην… offshore Μητσοτάκη

Το κοινωνικό μέρισμα “φορτώνει” ο Τσίπρας απέναντι στην… offshore Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το τοπίο για το κοινωνικό μέρισμα να ξεκαθαρίζει εντός αυτής της εβδομάδας, τόσο από τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού όσο και από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για τον τρόπο διανομής του, το Μέγαρο Μαξίμου οδεύει προσω ολοταχώς στην ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ της κυβέρνησης παράλληλα με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Πληροφορίες του TRIBUNE αναφέρουν πως όπως και το 2016, έτσι και φέτος οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν διά στόματος Πρωθυπουργού, προκειμένου να καταστεί σαφής η αντιδιαστολή των ημερών. Δηλαδή την ώρα που η κυβέρνηση δίνει κοινωνικό μέρισμα και χρήματα στους ασθενέστερους, την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να δώσει απαντήσεις για την offshore της συζύγου του στους φορολογικούς παραδείσους της φοριδιαφυγής και φοροαποφυγής.

Στην Ηρώδου Αττικού κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τον τρόπο διανομής του μερίσματος που αναμένεται να φθάσει μέχρι και το διπλασιασμό σε σχέση με τα 617 εκατ. ευρώ που δόθηκαν πέρυσι και τους τελικούς δικαιούχους. Ωστόσο, ενδεικτικές των προθέσεων της κυβέρνησης είναι οι αναφορές του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος σε συνέντευξή του τόνισε πως πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά θα ωφεληθούν από τη διανομή του μερίσματος.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος απέρριψε την επιφανειακή προσέγγιση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διανομή του μερίσματος μέσω οριζόντιας μείωσης του ΕΝΦΙΑ, σημειώνοντας πως πρόκειται για “λαϊκιστική προσέγγιση”.

“Βούληση δική μας είναι να κατευθύνουμε το κοινωνικό μέρισμα στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι οριζοντίως δηλαδή και σε αυτούς που δεν έχουν πραγματική ανάγκη” τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο “Ε”, εγκαλώντας τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιχειρεί να ευνοήσει μέσω των… οδηγιών του για το μέρισμα την “τάξη” του, δηλαδή την οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας.

Από την Ηρώδου Αττικού σε κάθε ευκαιρία επιβάλλουν το επικείμενο δίλημμα με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει ξεκάθαρα τι θα πράξει στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος: Εάν δηαλδή θα συρθεί εκ νέου στη σκληρή γραμμή του Άδωνι Γεωργιάδη και θα καταψηφίσει, όπως έκανε το 2016 με το “όχι” σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους ή θα υπερψηφίσει, δίνοντας επί της ουσίας μία άτυπη ψήφο εμπιστοσύνης για την ασκούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

“Σφυροκόπημα” για τα Paradise Papers

Στο μέτωπο της οξείας αντιπαράθεσης με τη ΝΔ για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, στο κυβερνητικό επιτελείο δεν προτίθενται να αφήσουν να πέσει από την ατζέντα το σκάνδαλο μεγατόνων, όπως το αποκαλούν, με την offshore της Μαρέβας Μητσοτάκη, για την οποία ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει αρθρώσει λέξη.

Και όσο και να απειλούν με πρόταση μομφής για τις “αποκαλύψεις” για τον Πάνο Καμμένο, η οποία είναι… καλοδεχούμενη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόσο τονίζουν με νόημα πως “ο Κουφοντίνας επέστρεψε, μήπως είναι η ώρα να επιστρέψουν και τα χρήματα από την offshore του ζεύγους Μητσοτάκη;”, υποδηλώνοντας πως δεν προτίθενται να παρακολουθήσουν τα προπετάσματα καπνού από τη ΝΔ και τα φίλα προσκείμενα σε αυτή Μέσα για να ξεχαστεί η υπόθεση των Paradise Papers.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...