Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε πώς η Θράκη γίνεται το ενεργειακό κλειδί της Ευρώπης

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε πώς η Θράκη γίνεται το ενεργειακό κλειδί της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός από τα βασικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Φυσικό Αέριο», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, στην Κομοτηνή.

Σημείωσε τον κεντρικό ρόλο που παίζει στο σχέδιο αυτό ο TAP που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας.

Τόνισε ότι παρότι έχει ήδη κατασκευαστεί το 50% του αγωγού, παραμένει επιτακτική η ανάγκη ολοκλήρωσής του μέχρι το 2020.

Πρόσθεσε ότι προχωρούν παράλληλα οι διαδικασίες για την υλοποίηση του IGB, που θα διοχετεύσει το φυσικό αέριο από τον TAP στο δίκτυο της Βουλγαρίας.

Τον ενεργειακό χάρτη της Περιοχής, συμπληρώνουν δύο εθνικά έργα που θα τροφοδοτούν την εγχώρια, καθώς και τις αγορές των Βαλκανίων -και δυνητικά της Ευρώπης- με φυσικό αέριο: Η κατασκευή του πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη και η αξιοποίηση του υπό εξάντληση κοιτάσματος Καβάλας, ως υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου, για λόγους ασφάλειας εφοδιασμού.

«Οι υποδομές είναι το κλειδί για να μετασχηματιστεί η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία, από μια ακριτική περιοχή της χώρας σε ένα σταυροδρόμι παραγωγής, εμπορίου και πολιτισμού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά τους κάθετους οδικούς άξονες της Εγνατίας Οδού, είπε ότι «ολοκληρώσαμε τον Κάθετο άξονα της Ροδόπης από την Κομοτηνή – Νυμφαίο – μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα» και πως σε λίγες ημέρες, παραδίδεται το τμήμα «Τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες» και εντός του 2018 το «Τμήμα Αρδάνιο – Μάνδρα». «Επιτέλους ο Έβρος θα αποκτήσει έναν ασφαλή κάθετο άξονα», σχολίασε.

Ανακοίνωσε ότι σε δεκαπέντε ημέρες δημοπρατείται το πρώτο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας «Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνο-Βουλγαρικά Σύνορα», προϋπολογισμού 35 εκατ.

Είπε πως το υπουργείο Υποδομών εξασφάλισε έργα οδικής ασφάλειας ύψους 40,000,000 ευρώ που θα καλύψουν ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Για τη σύνδεση της Δράμας, τόσο με την Καβάλα όσο και με την Αμφίπολη, είπε πως είναι δέσμευση της κυβέρνησης μας ότι η μελετητική ωρίμανση και των δύο έργων θα προχωρήσει, ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν.

Για τα σιδηροδρομικά έργα που θα ενταχθούν στο όραμα της «σιδηροδρομικής Εγνατίας», τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η σιδηροδρομική σύνδεση με τα λιμάνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...