Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χτυπήσαμε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών από την Αλβανία” – Συγχαρητήρια Σαντορινιού στο Λιμενικό Σώμα

“Χτυπήσαμε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών από την Αλβανία” – Συγχαρητήρια Σαντορινιού στο Λιμενικό Σώμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Φαίνεται πως έχουμε χτυπήσει μία μεγάλη σπείρα» δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με την εξάρθρωση από το Λιμενικό Σώμα πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο με ταχύπλοα σκάφη στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

«Ήταν μία πολύ σημαντική επιτυχία του Λιμενικού Σώματος, η οποία έγινε με τον συνδυασμό και πτητικών και πλωτών μέσων και της μονάδας υποβρύχιων αποστολών του Λιμενικού Σώματος και η οποία κράτησε -αυτή καθαυτή ως επιχείρηση- 48 ώρες.

Ήταν, όμως, μία επιτυχία, η οποία δεν ήλθε μέσα σε 48 ώρες, ήλθε μέσα από πολύ στενή παρακολούθηση της υπόθεσης, μέσα από διασταύρωση πληροφοριών, μέσα από πολλή δουλειά, που έκαναν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και νομίζω ότι πρέπει να τους δώσουμε τα συγχαρητήρια, γιατί η μάχη που δίνει εναντίον των ναρκωτικών είναι καθημερινή και δεν είναι η μόνη περίπτωση που έχουν καταφέρει να βρουν ποσότητες ναρκωτικών» επισήμανε ο υφυπουργός.

Για το “Αγία Ζώνη ΙΙ”

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ανέλκυσης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» που είχε βυθιστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό, ο κ. Σαντορινιός σημείωσε πως «έχει ήδη φανεί ένα κομμάτι του πλοίου και γίνονται κάποιες τεχνικές εργασίες για να βγει ολόκληρο στην επιφάνεια».

Παρατήρησε, δε, ότι «είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία βγάζει μία διοικητική πράξη, που χαρακτηρίζει ένα ναυάγιο ως περιβαλλοντικό απόβλητο, καθώς μέχρι τώρα πήγαιναν με τον νόμο περί ναυαγίων, ο οποίος είναι πολυσύνθετος και δεν επιτρέπει την ανέλκυση».

Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ανέλκυση και άλλων ναυαγίων.

«Υπάρχουν ναυάγια που πρέπει να βγάλουμε πιο γρήγορα όπως π.χ. το “Α1”, που βρίσκεται στον Κόλπο της Ελευσίνας, αλλά το ζητούμενο σήμερα είναι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία του χαρακτηρισμού ως περιβαλλοντικού αποβλήτου και να προχωρήσουμε αυτή τη διαδικασία.

Πιστεύω ότι πολύ σύντομα με τη δημόσια αρχή λιμένα, που ανήκει στο υπουργείο, θα μπορέσουμε να δώσουμε και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία» διευκρίνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...